26 / 04 / 2024

Stadyumlara yeni spor liseleri kuruluyor!

Stadyumlara yeni spor liseleri kuruluyor!

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Spor lisesi öğrencisi kendi alanıyla ilgili olmayan çok ders alıyor. Odaklanamıyor. Başka bir branşa da spora da odaklanamıyor. Bununla ilgili düzenlememiz bitti" dedi...



Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı'ndan Aynur Ekiz'e yaptığı açıklamada, ilk örnekleri açılan tasarım beceri atölyelerine ilişkin, derslere bakıldığında çocukların yüzde 90'a yakın bilişsel içeriklere muhatap olduklarını söyledi.

"Stadyumların içine spor lisesi"

Spor liselerinde bazı sınırlıkların olduğunu söyleyen Selçuk şunları belirtti;

"Sınırlıklardan kastım şu; spor lisesi öğrencisi kendi alanıyla ilgili olmayan çok ders alıyor. Odaklanamıyor. Başka bir branşa da spora da odaklanamıyor. Bununla ilgili düzenlememiz bitti. Önümüzdeki öğretim yılı başlıyor. Hakemlik, tesis yöneticiliği, birinci kademe antrenörlük, ergonomi, engellilere spor eğitimi, rekreasyon gibi hayatta olan ama okulda olmayan birçok şey var. Bunların hepsini spor liseleriyle ilişkilendiriyoruz. Bu stadyumların içine spor lisesi açmakla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Çünkü hazır tesis var. Ders müfredatlarında bir takım değişiklikler oluyor ama tamamen öğrenci talebine uygun olarak. 'Ben eğer bu alanda sporcu olacaksam o zaman şurada daha çok derinleşmem lazım bana ergonomi öğretin' diyor. Bu anlamda değişiklikler var. Mesela kalabalık yönetimi, kolay bir konu gibi görünüyor ama sporla uğraşan insanların bunun eğitimini alması gerekiyor."

 


Geri Dön