19 / 04 / 2024

Hasdal'da 5 milyon metrekarelik yeni bir şehir kuruluyor!

Hasdal'da 5 milyon metrekarelik yeni bir şehir kuruluyor!

Hasdal ve Tümgeneral Selahattin Gökkartal Kışlası'nın olduğu alanda adeta yeni bir şehir kuruluyor. 5 milyon 89 bin 440 metrekareyi kapsayan kışlaların bulunduğu alanda imar çalışmaları başladı...



Hasdal da 5 milyon metrekarelik yeni bir şehir kuruluyor!


Eyüp Hasdal'da Hasdal ve Tümgeneral Selahattin Gökkartal Askeri Kışlası'nın yer aldığı 5 milyon 89 bin 440 metrekare alan dönüşecek. Kışlaların yer aldığı alanda adeta yeni bir şehir kurulacak.


İmar çalışmalarının başladığı Hasdal Kışlası arazisinin 1/5.000'lik ve 1/1.000'lik planları yapıldı. İmar planları askıya çıkacak. 


Hasdal Kışlası alanında, konut, ticaret, eğitim ve kent meydanı olacak. Söz konusu bölgede konut + ticaret alanı için 2 emsal, ticaret alanı için 1,50 emsal verildi.


89 bin 904 metrekaresi vakıfa ait olan arazide 281 bin 155 metrekare şahıslara, 39 bin 572 metrekaresi DSİ'ye, geriye kalan arazi hazineye ait.


Büyük proje kapsamında konut, ticaret, sağlık tesisi alanı, akaryakıt ve bakım istasyonu, üniversite alanı, ilköğretim tesis alanı, ortaöğretim tesis alanı, belediye hizmet alanı, afet yönetim merkezi, DSİ binası, parklar ve yeşil alanlar, spor ve rekreasyon alanları inşa edilecek.


Hasdal ve Tümgeneral Selahattin Gökkartal Askeri Kışlası'nın kentsel ve bölgesel alan olması için hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon raporu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde hiç bir değişiklik yapılmadan oybirliği ile onaylandı.


Torunlar GYO'nun inşa edeceği  Kiptaş  Finanskent 2 ve Bezmialem Üniversitesi Eyüp Kampüsü bu yeni kentin kapsamında olacak.


Hasdal yeni şehir projesi İBB'de onayda!


Torunlar Kiptaş Finanskent 2'nin adı belli oldu: Torunkent!



İşte Bezmialem Üniversitesi Eyüp Hasdal Kampüsü!



Geri Dön