26 / 04 / 2024

Star Rafinerisi 2017'nin ikinci yarısında devreye alınacak!

Star Rafinerisi 2017'nin ikinci yarısında devreye alınacak!

Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, Aliağa Star Rafinerisi' nin inşasının hızla devam ettiğini belirterek, söz konusu rafinerinin 2017 yılının ikinci yarısında devreye alınacağını ifade etti...



Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, Star Rafinerisi'nin inşasının hızla devam ettiğini belirterek, söz konusu rafinerinin 2017 yılının ikinci yarısında devreye alınacağını ve başlangıç itibariyle 10 milyon ton petrol işleme kapasitesiyle üretime başlayacağını bildirdi. 


Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın Türkiye yatırımlarını yerinde görmek amacıyla Türkiye'ye gelen Azerbaycanlı basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Korkut, yatırımları ile ilgili bilgi verdi. Korkut, özelleşme sonrası yapılan yatırımlar ve bölgeye katkısıyla ilgili sorulan bir soru üzerine; Petkim'in SOCAR tarafından özelleştirilmesinden sonra geliştirilen vizyon çerçevesinde Petkim yarımadasında petro kimya, enerji ve lojistik dağıtım yatırımları sayesinde söz konusu yarımadada çok önemli miktarlarda üretim artışları sağlanacağını bildirdi. Korkut bu üretim artışlarının Türkiye başta olmak üzere bölgeye çok önemli katma değerler sağlayacağını dile getirdi. 


PETKİM LİMANI ALSANCAK LİMANININ İKİ KATI OLACAK


Sadettin Korkut, Petkim yarımadasında SOCAR'ın desteği ile inşası devam eden limanın  İzmir  Alsancak Limanı'nın iki katı büyüklüğünde olacağını ifade ederek, "Petkim Limanı, Ege bölgesinin gelişmesine ülkemizin konteynır trafiğinin büyümesine son derece katkı yapacak bir liman olacak." dedi. Tesisin, Akdeniz çanağının en önemli konteynır limanlarından biri olacağını bildiren Korkut, söz konusu limanın 11 bin TEU kapasiteli ve yaklaşık 330 metre uzunluğunda gemilerin yanaşabileceği bir liman olacağını vurguladı. 


Cihan


Geri Dön