23 / 04 / 2024

2020'nin ikinci yarısında 840 sanayi parseli yatırımcılara tahsis edildi!

2020'nin ikinci yarısında 840 sanayi parseli yatırımcılara tahsis edildi!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, 2020'nin ikinci yarısında OSB'de yatırımcılara  840 yeni sanayi parselinin tahsis edildiğini söyledi.



Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, organize sanayi bölgelerinde 2020 yılının ikinci yarısında yatırımcılara bin 840 yeni sanayi parseli tahsisi gerçekleştiğini dile getirdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Türkiye’de şu anda tarıma dayalı ihtisas OSB’ler de dâhil olmak üzere toplam 347 organize sanayi bölgesi yer aldığı bilgisini paylaşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, OSB’lerin tek durak ofis hizmeti anlayışı ve yatırım fırsatları ile yatırımcılara büyük avantajlar sunduğunu belirtti.

2020 nin ikinci yarısında 840 sanayi parseli yatırımcılara tahsis edildi!

FIRSAT SUNUYOR 

Kütükcü, OSB’lerin yatırım avantajları ile ilgili şu bilgileri aktardı:

“Organize sanayi bölgelerimiz gerek yatırım teşvik avantajları gerekse bürokrasiden uzak tek durak ofis hizmeti anlayışları ile, yatırımcılarımıza önemli fırsatlar sunuyor. Örneğin, OSB içinde yapılacak bir yatırım, OSB dışında yapılacak bir yatırıma göre bir alt bölgenin yatırım teşvik avantajlarından faydalanıyor. Bu da yatırımcılarımıza, gümrük vergisi, kurumlar vergisi, SGK işveren payı desteği, faiz desteği gibi alanlarda avantajlar sunuyor. Ayrıca OSB içindeki firmalarımıza emlak vergisi muafiyeti, indirimli arsa tahsisi, harç istisnası gibi önemli teşvikler de var.”

TÜİOSB’de parsel teslimleri Haziran'da başlayacak! 


Geri Dön