25 / 04 / 2024

TÜİOSB’de parsel teslimleri Haziran'da başlayacak! 

TÜİOSB’de parsel teslimleri Haziran'da başlayacak! 

Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Başkanı Gül Akyürek Balta, tarımsal ürün işleme ve gıda sektöründe faaliyet gösteren yatırımcıların kümeleneceği OSB’de Haziran'dan itibaren sanayi parsellerini teslim etmeyi hedeflediklerini belirtti.



TÜİOSB’nin yönetim kurulu toplantısında Mersin Valisi Ali İhsan Su’ya bilgilendirmelerde bulunan Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Başkanı Gül Akyürek Balta, arımsal ürün işleme ve gıda sektöründe faaliyet gösteren yatırımcıların kümeleneceği OSB’deki çalışmaları anlattı. Balta,180 hektar alanda yürütülen yol ve arazi kazı dolgu işlerinin sürdüğünü dile getirdi. Dünya'da yer alan habere göre; yol ve arazi düzenlemelerini Haziran 2021'e kadar tamamlamayı öngördüklerini ifade eden Balta, ilk etapta bulunan 70 sanayi parselini hızlıca yatırımcılara teslim etmeyi hedeflediklerini vurguladı. 

TÜİOSB’de parsel teslimleri Haziran da başlayacak! 

“Su ve enerji altyapı ihalesini nisanda sonuçlandırmayı planlıyoruz”

Tarsus’un Kurbanlı mevkiinde toplam 245 hektarlık arazi üzerinde planlanan TÜİOSB’nin 180 hektarlık birinci etap yerleşkesinde 1 milyon 170 bin metrekare net sanayi alanı ayrıldığını, 180 bin metrekarede sosyal donatılar yapılacağını, 150 bin metrekarede ise yeşil alan oluşturulacağını belirten TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, “İhtisas OSB’mizin birinci etabında 15 kilometrelik imar yolu inşaatı ile arazi düzenleme çalışmalarını haziranda tamamlayacağız. Tohumdan paketlemeye kadar gıda üretim zincirinin tüm halkalarının yer alacağı TÜİOSB’de fabrika inşaatları başlayabilecek. İçme ve kullanma suyu, kanalizasyon şebekesi, atık su arıtma tesisi ve enerji altyapısı için de ihale sürecini nisanda sonuçlandırmayı planlıyoruz. Yatırımları da eylülde tamamlamayı hedefl iyoruz" açıklamasında bulundu. 

Mersin Valisi Ali İhsan Su ise ham maddeyi mamule dönüştürerek Türkiye’ye katma değer kazandıracak girişimci, yatırımcı ve sanayicilerin bir araya gelmesiyle kurulan TÜİOSB’de tarımsal ürünlere ileri teknolojiyle maksimum katma değer kazandırılacağını dile getirdi. Su, "Fabrikaların faaliyete geçmesiyle TÜİOSB, bölgede büyük bir dönüşüm ve gelişimin öncüsü olacak" dedi.

Tatvan'a yeni OSB geliyor!


Geri Dön