28 / 03 / 2024

2015 İstanbul Shopping Fest 6 Haziran'da başlıyor!

2015 İstanbul Shopping Fest 6 Haziran'da başlıyor!

6 Haziran'da başlayacak İstanbul Shopping Fest'in cirosunun bu yıl ikiye katlanarak 20 milyarı bulması bekleniyor. Festival 6-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek..



6-28 Haziran tarihleri arasında 5'incisi düzenlenecek alışveriş festivali İstanbul Shopping Fest'in (İSF) bu yıl ciro rekoru kırması bekleniyor. Sektörü bayram ettirecek festivalle ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Geçen yıl, 23 günde 10 milyar lirayı aşan bir ciroya ulaştık. Bu yıl niçin 20 milyar lirayı yakalayamasın? Yakalayabiliriz" dedi. Bu yıl Shopping Fest'in Ramazan'a denk gelmesi nedeniyle, inanç turizminden dolayı daha çok etkili olacağına işaret eden Topbaş, "İslam aleminden bazı insanların Ramazan'ı İstanbul'da geçirmeyi tercih ettiklerini gördük" diye konuştu. 


YABANCI SPONSOR 

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ise bu yıl uluslararası markalardan Coca Cola ve Mercedes'in de festivale sponsor olduğunu belirterek, "Yabancı markalar da artık Shopping Fest'in etkisine ve gücüne inanıyor. Sponsorluklar bunun en güzel göstergesi" dedi. Bu yıl festival için bütçeyi 'sınırsız' olarak nitelendiren Çağlar, "İnandığımız projelere bütçe ayıracağız. Shopping Fest için ne gerekiyorsa yapacağız. Harcama sınırımız yok. Sponsor talepleri almaya da devam ediyoruz" diye konuştu. 


50 TL 'YE ÇEKİLİŞ HAKKI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu yıl laleler için 4 milyon 740 bin lira harcama yaptıklarını, bunun BELTUR ve sosyal tesislere 10 gün içerisinde birkaç katıyla geri döndüğünü dile getirdi. Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sami Kariyo ise, Rus turist sayısının artacağını, alışveriş rakamlarının da 2014'e göre yükseleceğini belirtti. Festivalde ilk kez bu yıl her 50 TL'lik alışveriş yapan çekiliş hakkı kazanacak. Çekiliş sonucunda bir kişi araba bir kişi de ev sahibi olacak.


Sabah


Geri Dön