28 / 03 / 2024

Star Rafinerisi çiniye işlendi, liderlere hediye edildi!

Star Rafinerisi çiniye işlendi, liderlere hediye edildi!

Petkim  Star Rafinerisi temel atma töreninde, liderlere özel tasarım İznik çinisi hediye edildi Anikya İznik Çini tarafından, Petkim için özel olarak tasarlanan ve üretilen el yapımı İznik Çinisi, Türkiye - Azerbaycan dostluğunu İznik çinisine taşıdı



Anikya İznik Çininin, Petkim Star Refinerisinin 25 Ekim 2011 tarihinde yapılan temel atma töreninde Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğana hediye edilmek üzere hazırladığı İznik Çinisi, Türkiye ve Azerbaycan arasında kurulan ekonomik ve kültürel köprüyü konu aldı.

Anikyanın bu tarihi buluşmayı geleceğe taşımak üzere büyük bir özenle hazırladığı Türkiye-Azerbaycan çinisinde, iki ülkenin Hazardan Egeye uzanan kardeşliği ve ortak yatırımı işleniyor. İki lidere hediye edilmek üzere sadece iki adet üretilen İznik çinisinde, simgesel olarak İzmirin Saat Kulesi ve Bakünün Kız Kalesi iki ülkenin bayraklarıyla birlikte yorumlandı. Tasarımda ayrıca, Petkim Yarımadasında yer alan Petkim Aliağa Tesisleri resmedildi.

Bu büyük buluşmayla Türkiyenin en pahalı yatırımlarından birini gelecek asırlara taşıyan 25x35 cm ölçüsündeki İznik çinileri, çini sanatçıları tarafından tamamen elde üretildi.

İŞTE O ÇİNİ




Geri Dön