23 / 04 / 2024

Star Rafinerisi'nin temelini Erdoğan ve Aliyev atacak!

Star Rafinerisi'nin temelini Erdoğan ve Aliyev atacak!

En büyük özel sektör yatırımı olan Star Rafinerisi'nin temeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla salı günü İzmir Aliağa'da atılacak  



 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla salı günü İzmir'in Aliağa ilçesinde temeli atılması beklenen Star Rafinerisi', Türkiye'de tek noktaya yapılacak en büyük özel sektör yatırımı olacak. SOCAR&Turcas Grup Şirketleri CEO'su ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, düzenlenen basın toplantısında, '25 Ekim tarihi bir gün olacak, çocuklarımıza bırakacağımız en önemli miras bu rafineri olacak' diye konuştu.

2015 YILINDA DEVREDE

Star Rafinerisi'nin  İzmir  ve Türkiye için gurur abidesi olacağını kaydeden Yavuz, şöyle devam etti: 'Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılına kadar Petkim yarımadasını hammadde güvenilirliği sağlayacak rafineriye sahip, 6 milyon ton petrokimyasal üretebilen, en az 1 milyon TEU kapasiteli konteyner terminali ve entegre liman ve lojistik alana sahip, yarımadanın enerji ihtiyacının fazlasını üretebilen, yerli-yabancı yatırımcıların yer aldığı kümelenme modelini hayata geçirmiş, Avrupa'nın en önemli üretim merkezlerinden biri haline dönüştürmeyi hedefliyoruz." Star Rafinerisi'nin 2015 yılında devreye alınmasının planlandığını kaydeden Yavuz, 'Rafinerinin inşa aşamasında yaklaşık 10 bin kişiye, rafineri devreye alındığında ise yaklaşık bin kişiye kalıcı istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Rafinerinin yatırım tutarı 6 milyar dolara ulaştı" diye konuştu.

YENİŞAFAK

 


Geri Dön