16 / 04 / 2024

Statlar inşaat sektörüne ivme kazandırıyor!

Statlar inşaat sektörüne ivme kazandırıyor!

Türkiye, kentsel dönüşümü tartışadursun, sportif dönüşüm hızla devam ediyor. Birçok kentte şehrin yeni simgeleri arasına girmek için gün sayan stadyumlar, aynı zamanda Türkiye’de inşaat sektörüne ivme kazandırıyor.



Türkiye, kentsel dönüşümü tartışadursun, sportif dönüşüm hızla devam ediyor. Birçok kentte şehrin yeni simgeleri arasına girmek için gün sayan stadyumlar, aynı zamanda Türkiye’nin inşaat sektöründe geldiği noktayı da gözler önüne sererken yeni iş alanları olarak dikkat çekiyor.


Türkiye’de son yıllarda eşine az rastlanır bir stadyum atağı başladı. Bir zamanlar beton merpenlerde tüm olumsuzluk-ara rağmen takımını desteklemeye çalışan futbolseverler, Türkiye’nin dört bir yanında UEFA kriterlerinde yükselen modern statların tamamlanmasını dört gözle bekliyor. Adana’dan Malatya’ya, Samsun’dan Hatay’a kadar birçok kente yeni kimlik kazandıracak statlar, hem kapasite, hem de estetik olarak Türkiye'nin sportif geleceğine kalacak en önemli miraslar olarak göze çarpıyor.


•Diğer yandan her geçen yıl dev futbol mabetleri coşkulu atmosferlerinin yanı sıra, son teknoloji inşaat teknikleriyle de dikkat çekiyor. Her futbol takımına ruh veren kentlerin kimliği, yeni statlarda birer sanat eserine dönüşüyor. Aynı zamanda çevre dostu olan futbolun yeni adresleri, Türkiye’nin inşaat sektöründe geldiği noktayı da gözler önüne seriyor. Statla bir yandan da ebatlarıyla heyecanlandırıyor. En küçük stat 15 bin kişilik olarak dikkat çekerken bu sayı açılış için gün sayan Timsah Arena’da 45 bine kadar çıkıyor.


YAPIMI DEVAM EDEN STADLAR


ADANA STADI (33 BİN SEYİRCİ KAPASİTELİ)


Geçen yıl inşaatına başlanan 5 katlı 33 bin kişilik yeni  Adana  stadının fiziki gerçekleşmesinin yüzde 25’i tamamlandı. Betonarme kısırım azalmasıyla inşaatı ivme kazanacak stat 140 milyon TL’ye mal olacak.


BATMAN STADI (15 BİN SEYİRCİ KAPASİTELİ)


Yapımı yüzde 10 seviyesinde devam ediyor.


DİYARBAKIR STADI (33 BİN SEYİRCİ KAPASİTELİ)


Tribünlerin hızla yükseldiği stadın yüzde 7’lik kısmı bitmiş durumda. Sözleşmeye göre 2016 yılının Temmuz ayında tamamlanması öngörülen Diyarbakır stadı 150 milyon TL’ye mal olacak.


HATAY STADI (25 BİN SEYİRCİ KAPASİTELİ)


306 milyon TL civarında olacak olan Yeni Hatay Stadyumu’nun ihalesi gerçekleştirildi. 25 bin kişilik stadın yer tespit çalışmasının bitmesi ile birlikte zemin iyileştirme çalışmalarına geçildi.


SAKARYA STADI (25 BİN SEYİRCİ KAPASİTELİ)


137 milyon TL bütçeli stadın yapımı yüzde 55 seviyesinde devam ediyor.


SİVAS STADI (25 BİN SEYİRCİ KAPASİTELİ)


Sivas Arena, Sivas Erzincan yolu üzerinde, Sivasspor tesislerinin karşısında bulunan kamu arazisinde inşa edilen stadın yapımı yüzde 90 seviyesinde devam ediyor.


MANİSA AKHİSAR STADI (12 BİN SEYİRCİ KAPASİTELİ)


Yapımı yüzde 50 seviyesinde devam ediyor.


BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ STADI 845 BİN SEYİRCİ KAPASİTELİ)


190 bin metrekare alana kurulan ve Bursa'nın mega projelerinden biri olacak stadyumda sona gelindi. Timsah Arena olarak da anılan stadyumda geri sayım başladı.


Bursa Konut ve Yapı Gazetesi


Geri Dön