26 / 04 / 2024

Stefanel, 2012'de yüzde 25 büyümeyi hedefliyor!

Stefanel, 2012'de yüzde 25 büyümeyi hedefliyor!

İtalya, Fransa, Avusturya, Türkiye gibi birçok ülkede mağazaları bulunan ünlü moda markası Stefanel, 2012'de yüzde 25 büyümeyi hedefliyor



2001 yılından bu yana açtığı 38 mağazasıyla Türkiye'de moda severlerle buluşan ünlü moda markası Stefanel, sonbahar-kış 2011 kreasyonunu yeni konseptiyle Nişantaşı mağazasında tanıttı. Mağazanın yeni konseptinin Londra mimarlık stüdyosu 'Sybarite' tarafından dizayn edildiği bilgisini veren Stefanel Türkiye Genel Müdürü Füsun Çevikel Kuran, Nişantaşı yeni konsept mağazasının 30 ülkede bulunan toplam 500 mağazayı da içerecek 'yeniden şekillendirme' stratejisi kapsamında atılan ilk adım olduğunu ifade etti. Mağazanın Türkiye'de KRN Mimarlık tarafından uygulandığını söyleyen Kuran, "Bana sorarsaniz tam bir yeniçağ konsepti. Ürünler mükemmel sergileniyor. Müşterilerimiz daha önce bu kadar çok çeşit ürünümüz olmadığını düşünüyordu" diye konuştu.

ORGANİK SEKTÖR BÜYÜYOR

Türkiye'de organik sektörün her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Kuran, "Organik öyle bir otoban ki bugün bu yola çıkmayanlar bir süre sonra herkes çok hızlı gitmeye başlamışken o yola giremeyebilir. Orta üst gelire ve yüksek eğitimli gruba hitap eden birçok Türk markasında organik koleksiyon hazırlanmaya başladı" dedi. Kuran, organik kıyafetlerin fiyatlarının zamanla düşeceğini söyleyerek şöyle konuştu: "Ancak hiçbir zaman organik olmayan ürünlerin fiyat seviyesine inmez. Teknik olarak ve arz talep açısından bakıldığında her zaman biraz daha pahalı olacaktır."

Türkiye dünyada ikinci büyük pazar

STEFANEL Türkiye, dünyada İtalya'dan sonra ikinci büyük pazar konumunda. "Şu ana kadar hacmimiz ve pazardan gelen performansla her geçen gün daha başarılı olacağımız beş yıllık bir periyoda başlıyoruz" diyen Füsun Çevikel Kuran, "2012'de gerek ürünlerdeki değişimimiz gerek yeni mağaza konseptimiz ile çok agresif bir büyüme öngörüyoruz. 2012'de yüzde 25 büyümeyi hedefliyoruz" diye konuştu. Kuran, 2012'de altı yeni mağaza açacaklarını söyledi.

'İşbirliğimiz artacak'

Mağaza açılışında ev sahipliği yapan Stefanel SPA başkanı Giuseppe Stefanel, "Yeni konsept mağazamızı ve yeni koleksiyonumuzu İstanbul'da tanıtmaktan gurur duyuyorum. Şüphesiz bu bizim için zorlu bir iş ve eminim ki bu piyasa ile işbirliğimiz giderek daha önemli hale gelecektir" diyerek Türk pazarına verdikleri önemi dile getirdi.
Sabah/Eylem AKTAY


Geri Dön