19 / 04 / 2024

Stephan Glaser, gayrimenkul sektörüne yatırım yapacak!

Stephan Glaser, gayrimenkul sektörüne yatırım yapacak!

İzmir’de baharat sterilizasyonu yapan Steamlab şirketini satın alarak yeni yatırım kararı alan İsviçreli Stephan Glaser’in gayrimenkul sektöründe de yatırım yapmayı planlandığı belirtildi



Ege Serbest Bölgesi’nde kurulu Steamlab’ın Genel Müdürü Onur Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, özel bir buhar teknolojisiyle baharat sterilizasyonu yapan şirketin, Avrupa’nın en büyük baharat üreticilerine hizmet verdiğini, 45 çalışanla 20 ülkeye hizmet sunduklarını ifade etti.

Türkiye’nin yanı sıra Madagaskar, Fas, Mısır, Suriye, İsrail, Hindistan, Çin ve Arnavutluk’tan aldıkları ürünleri işledikten sonra Avrupa Birliği ülkelerine ihraç ettiklerini dile getiren Polat, şu bilgileri verdi:
"Son 3 yılda yüzde 400 büyüdük. Ciroyu kısa sürede 1,8 milyon dolardan 10 milyon dolara çıkardık.

İkinci bir fabrika yatırımı yapmayı planlıyoruz. Bu fabrika ile iç piyasaya da işlemden geçmiş baharat satmayı düşünüyoruz. ESBAŞ dışında bir yer arıyoruz. Kemalpaşa, Torbalı gibi müşterilerimize yakın bir yer olabilir. Yeni fabrikada da 45 kişi çalışacak."

Şirketin İsviçreli yatırımcı Stephan Glaser’in hissedar olmasıyla atağa geçtiğini ve yeni yatırım planlarını devreye soktuğunu kaydeden Polat, Glaser’in İzmir’de gayrimenkul projeleriyle de yakından ilgilendiğini kaydetti.

-İSVİÇRE KULESİ PLANI-

Glaser’in İsviçre’de inşaat, otomotiv ve finans sektörlerinde yatırımlarının bulunduğunu, Türkiye’de yaptığı ilk yatırım sonrası İzmir’den etkilendiğini ifade eden Polat, özellikle Yeni Kent Merkezi gibi proje alanlarındaki çalışmaları izlediğini ve birkaç yerli yatırımcıyla görüştüğünü aktardı.

İsviçreli yatırımcıların yeni yatırım alanı olarak Dubai’yi seçtiğini, Glaser’in İzmir’in cazibesini artırmak amacıyla bir İsviçre Kulesi inşa etmeyi hedeflediğini kaydeden Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Stephan Glaser, ilk etapta yaklaşık 50 milyon dolarlık bir yatırımla İzmir’e İsviçre kulesi inşa etmek için yerli ortaklarla görüşmeye başladı. Projenin tüm mimari çalışmaları İsviçre’de çizilecek. İsviçre’den farklı yatırımcılar da bu projenin içinde yer alacak.

Glaser bu projeyi ortaklıkla yürütmek istiyor. Şu an bazı isimlerle görüşüyor. Anlaşma sağlandıktan sonra hemen bir ay içinde başlanacak bir yer arıyor. Yatırım 2011 veya 2012’de başlayabilir.  İzmir  Yeni Kent Merkezi’nde yatırım olabilir."
AA


Geri Dön