25 / 04 / 2024

STK'lar Ankara Golf Kent'te buluştu!

STK'lar Ankara Golf Kent'te buluştu!

Başkentin yeni yaşam merkezi Ankara Golfkent 18 Aralık 2016 günü Ankara Golfkenti ziyaret eden Sivil Tolum Kuruluşlarının yöneticileri mutlu ve zinde bir yaşam için “Yemyeşil Spor” etkinliğinde golf sporunu keşfe çıktılar.



Başkentin yeni yaşam merkezi  Ankara  Golfkent 18  Aralık 2016  günü  Ankara Golfkenti ziyaret eden Sivil Tolum Kuruluşlarının yöneticileri mutlu ve zinde bir yaşam için “Yemyeşil Spor” etkinliğinde golf sporunu keşfe çıktılar. Başkan Mehmet Bozdemir, Orman Bakanlığı. E. Müşteşarı Yavuz Yüksel, Prof. Dr  Ali Bilgili, Prof Hayrani Altıntaş, Prof. Naile Bilgili ve daire bşk, emekli Elçilerden oluşan heyet golkent davetinde buluştu.


Yetkililerden bilgi alan yöneticilerden Prof Dr Ali Bilgili : “Ankara için Golfun önemi büyük. Ben Veterinerlik Fakültesi öğretim üyesiyim. Doğal ortamlarda yapılan sporları ayrı kategoriye koymalıyız. Yemyeşil doğada ve yarıştığın rakibine saygılı etik değerlerinin doruk yaptığı bir spor. Raketle ve böyle sopa ile yapılan bütün sporlar kalbi takır takır çalıştırıyor. Sporcu zihnini bir navigasyon cihazı gibi kullanıyor. Gücünü kontrol altına alıyor. Top sopa ve zihin  birlikte bir iş birliği yapıyor. Kalibrasyon sağlıyor. Akort edilen bir enstrüman gibi bütünlük sağlanıyor. Bu sırada rakip sizin konsantrasyonunuzu  bozacak hiçbir şey yapmıyor. Futbol, basketbol, boks v.b pek çok sporda oyuna seyircide dahil olurken golf de kişinin odaklanmasının önünde engel bulunmuyor.


İş dünyası golfun bu özelliklerini eğitim ve başarı formülü için kullanmalı. Dünyada golfun değeri bu nedenle çok fazla…Bir değer yükselişi varsa ki ortada çok bağımlı ve tutarlı bir sever kitlesi var. Bu da özellikle turizm gelirlerinde  kendini gösteriyor. İspanya ve Portekiz  turizm gelirlerinin % 20 sini golften sağlıyor. Çin atakta, Kuzey Afrika ülkeleri golf turistini çekmeye çalışıyor.” Şeklinde konuştu


Vakıf başkanı Mehmet Bozdemir ise;


“Vakfımızın amacı, demokratik ilkelerden hareketle, temel hak ve özgürlükleri geliştirmek, her türlü görüşün yazılı ve sözlü, güven içinde açıklanabilmesine imkan sağlamak, demokratik katılımı teşvik ederek, demokrasiyi bütün müesseseleri ile günlük hayata geçirmek ve böylece, demokrasi içinde milli birlik ve bütünlük anlayışını hakim kılmaktır.” Diyerek şöyle devam etti “Bu ziyaretimizde anladık ki golf sporu lehine kamuoyu oluşturmak turizm ekonomimiz için olduğu kadar kişisel ve toplumsal huzur, rehabilitasyon için de önem arz etmektedir. Biz aynı zamanda Altın Oran  Turizm Geliştirme Vakfıyız. Milli Eğitim Bakanlığı ve TBMM destek ve işbirliğiyle bir dizi eğitimler aldık. Şimdi bunlara golf kavramını da sokabiliriz. Golf adeta kişisel yönetim felsefesi… Spor görünüşlü bir kişisel eğitim formasyonu”

Golf federasyonunda görevli eğitmenler eşliğinde atışlar yapan STK yöneticileri 3000 kişilik üye tabanlarını Ankara Golfkent’te yönlendirme kararı aldılar.




Geri Dön