25 / 04 / 2024

Stonewrap evlere yeni soluk getiriyor!

Stonewrap evlere yeni soluk getiriyor!

Stonewrap, kültür taşlarını doğal taşlardan kopyalanarak üretiyor. Binaların dış cephe ve iç mekân duvarlarında dekorasyon amaçlı kullanılan bu taşlar evlere yeni soluk getiriyor.



Ülkemizde ilk üretilen kültür taşı markası Stonewraptır. Diğer ülkelerde çok daha önceleri kullanılmaya başlanmışken, ülkemizde son yıllarda kullanılmaya başlanmıştır. Kültür taşı üretmek için doğada bulunan binlerce taşın içinden en uygun olanları seçilir, doku özelliklerini yansıtacak şekilde kalıpları çıkarılır ve pomza, kum, çimento karşımı kalıplara dökülür. Doğal taşın rengini vermek için de renk pigmentleri katılır. Böylece doğal taşlarla aynı görünümde kültür taşı üretilir. Uygulamaya hazır halde üretildiği için uygulaması da son derece kolaydır.


Kültür taşının yüzlerce çeşidi bulunuyor. Nehir taşı, vadi taşı, harman taşı, rustik taş, tarla taşı, kayrak taşı ve daha birçok çeşitle farklı dekorasyonlar yaratılıyor. Aynı teknikle üretilen kültür tuğlası da çok tercih edilen kaplama malzemesidir. Özellikle otantik mekân yaratmak isteyenlerin tercihi olmaktadır. Kültür taşları ve tuğlaları mekânların hem dış cephe kaplamalarında hem de iç mekân duvarlarında rahatlıkla kullanılabilir. İçinde zararlı kimyasallar olmadığı için iç mekânda sağlık sorunu yaratmaz. Doğal bir kaplama malzemesidir.


Kültür taşları diğer kaplama malzemelerine göre birçok avantajlar da sağlar. Isı ve ses yalıtım özelliği tercih nedenlerinden biridir. Darbelere ve iklim koşullarına karşı dayanıklıdır, uzun yıllar bozulmadan kullanılır. Temizliği kolaydır, nem ve rutubeti engeller. Uzun yıllar bakım gerektirmeden kullanıldığı için de daha ekonomik bir çözümdür. Dekoratif taş çeşitleriyle farklı ambiyanslar yaratılabilir. Ev, ofis, mağaza, villa, kır evi, cafe, restoran, otel, okul, hastane gibi her tür mekânda kullanılır, mekâna şıklık, doğallık ve estetik kazandırır.


Dekoratif tuğla da dış cephe ve iç mekân uygulamaları için iyi bir seçenektir ama daha çok bahçe duvarı, şömine, barbekü, ocak duvarlarında tercih edilir. Dekoratif taş ve tuğlalarla tarihin izleri ve doğanın tüm güzellikleri mekânlara taşınmış oluyor. Huzurlu, sakin, sağlıklı, doğal mekânlar ortaya çıkıyor. Uğur ticaret firmamız Stonewrap kültür taşlarının ve tuğlalarının tüm yurda satışlarını yapmakta ve uygulama hizmeti vermektedir. Ürün çeşitlerini ve uygulama örneklerini web sitemizde görebilir, sipariş verebilirsiniz.




Yeni Akit


Geri Dön