20 / 04 / 2024

Su yalıtımının esaslarını belirleyen yönetmelik hazırlanacak!

Su yalıtımının esaslarını belirleyen yönetmelik hazırlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sağlıklı, güvenli, yaşanabilir ve sürdürülebilir yapılar inşa etmek için yapısal önlemler almaya devam ediyor. Su yalıtımının esaslarını belirleyen yönetmelik hazırlanacak.



Binalarda su yalıtım uygulamalarına yönelik gelişmelerin ve mevcut uygulamaların tartışılması ile mevzuat altyapısının güçlendirilmesi amacıyla “Su Yalıtımı Konferansı - Uygulamalar, Gelişmeler ve Mevzuat Geliştirme” konulu düzenlenen etkinlik çok önemli bir başlangıç oluşturuyor.


Başlatılan çalışmaların ikinci aşaması olan -Su Yalıtımı- konusunda 14 Ekim 2014 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve sektör temsilcilerinin katılımı ile bir toplantı düzenlendi. Toplantıda sektörün ihtiyaçlarının yanı sıra yapılacak teknik düzenlemeden etkilenecek tasarım firmaları, malzeme üreticileri, müteahhit ve yapı denetim firmaları açısından beklentiler ele alınarak bir yol haritası hazırlandı.


Çevre Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı doğrultusunda binalarda su yalıtımı uygulamalarının esaslarını belirleyen bir yönetmelik hazırlanacak. Binalarda su yalıtımı konusunda kamuoyu ve sektör bilinçlendirilecek; doğru projelendirme, malzeme seçimi ve doğru uygulamanın yapılması ve denetlenebilmesi de sağlanacak.


 


TOKİ Haber


Geri Dön