25 / 04 / 2024

su yalıtımı yönetmeliği

su yalıtımı yönetmeliği

ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Akdemir, Su sızıntılarının binaların yaşam sürecini ve dayanıklılığını etkileyen en önemli faktörlerden olduğunu söyledi...

Binalarda su yalıtımı zorunluluğu başladı!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği, bugün yürürlüğe girdi. Bugün itibari ile yeni binalar için hazırlanan projelerde su yalıtımı da istenecek..

Amacımız yalıtım bilincini artırarak ülkemize katkı sağlamak!

İZODER, Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen seminerde İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Amacımız, yurt genelinde yalıtım bilincini artırmak ve ülkemiz için stratejik öneme sahip bir konuda farkındalık yaratmaktır'' dedi. 

Su Yalıtımı Yönetmeliği binalara değer katacak!

Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Su Yalıtımı Yönetmeliği’ binalara dayanıklılık, kalite ve güç kazandıracak. Yeni ‘Su Yalıtımı Yönetmeliği’nin inşaat sektörüne ve binalara katacağı değer; İZODER, su yalıtımı dernekleri BİTÜDER ve SUDER’in düzenlediği ortak basın toplantısıyla duyuruldu.

Su yalıtımı yönetmeliği çıkacak mı?

Su yalıtımı, bilindiği ya da bilinmesi gerektiği üzere bir yapının, gerek iskelet sistemine gerekse iç hacmine su ve nemin geçişinin engellenmesidir.

Su yalıtımının esaslarını belirleyen yönetmelik hazırlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sağlıklı, güvenli, yaşanabilir ve sürdürülebilir yapılar inşa etmek için yapısal önlemler almaya devam ediyor. Su yalıtımının esaslarını belirleyen yönetmelik hazırlanacak.

Su yalıtımını Bakanlık anlatacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, binalarda su yalıtımına ilişkin yeni teknik düzenleme yapmaya hazırlanıyor. Binalarda su yalıtımı uygulamalarının esaslarını belirleyen yönetmelikle kamuoyunun bilinçlendirilmesi ve denetlenmesi hedefleniyor.

Su yalıtımı binaları depreme karşı koruyor!

Türkiye topraklarının yüzde 92’si deprem kuşağında yer alıyor. Bu yüksek riskli kuşakta can ve mal güvenliğini sağlayabilmek için alınması gereken en temel önlemlerin başında ise uzun ömürlü ve depreme dayanıklı binalar inşa etmek geliyor.

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! Bugüne kadar 94,2 milyar lira destek sağlandı!

Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda şimdiye kadar 94,2 milyar TL evde bakım yardımı ödemesi gerçekleştirildi.

Doğru su yalıtımı depremde hayat kurtarıyor!

Onduline Avrasya’nın 1996'da piyasaya sürdüğü su yalıtım malzemesi Bituline, sahip olduğu özellikler sayesinde uygulandığı alanlarda yapı elemanlarını sudan koruyor ve güvenliğini de sağlıyor. Sistem, sağlam temelli binalar oluşturulmasına destek sağlıyor.

Levent Gökçe: Binaları su yalıtımıyla korumak hayati önem taşıyor!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada, depreme karşı güvenli binalara sahip olmak için binaların su yalıtımı ile korunması gerektiğini dile getirdi.

İZODER: Binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımı uygulandı!

Binalarda su yalıtımının hayati önem taşıdığını belirten İZODER Başkanı Levent Gökçe, ülke genelindeki binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımının uygulandığını dile getirdi. 

2018'den önce inşa edilen binalar için uyarı!

İZODER Başkanı Levent Gökçe, Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği’nin Haziran 2018’de yürürlüğe girdiğini hatırlatarak “2018 öncesi yapılan binalar müteahhidin insafına ve bilincine kaldı. Şu anda yapı stokunun sadece yüzde 1.5’i su yalıtımına sahip ” dedi.

Su yalıtımı olmayan binalar depreme dayanamıyor!

Son yıllarda ülkemizde yaşanan depremler herkesi tedirgin ederken birçok binanın depreme dayanıklılığı da tartışılmaya başladı. Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur su yalıtımı olmayan binaların depreme dayanmadığını dile getirdi. 

Erhan Özdemir: Su yalıtımı binaların dayanıklılığını artırır!

ODE Yalıtım’ın Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, büyük depremin yıl dönümünde su yalıtımının öneminden bahsetti.

Ode Yalıtım'dan inşaat projelerinde su yalıtımı çözümleri sistemi!

ODE Yalıtım tarafından, inşaat projeleri için en uygun su yalıtımı çözümlerini dakikalar içerisinde bulan ODE Select sistemi geliştirildi...

Isı ve su yalıtımı pazarının büyüklüğü 20 milyar liraya ulaştı!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, 2018'de hizmetler ve yardımcı malzemeler dahil ısı yalıtımı pazarının büyüklüğünün 12 milyar lira, su yalıtımı pazarının büyüklüğünün ise 7,6 milyar lira seviyesinde gerçekleştiğini söyledi.

Su yalıtımı depremden koruyor!

Topraklarının yüzde 92'si deprem kuşağında olan Türkiye'de, betonarme binaların ayakta kalabilmesi için su yalıtımı yaptırılması zorunlu hale getirildi. Rutubetten uzak, sağlıklı mekanlar sağlayan su yalıtımının maliyeti ise bina maliyetinin yüzde 5'ini geçmiyor. 

Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı... 

Depreme karşı güvenli binalar için su yalıtımı şart!

İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, Türkiye’de güvenli ve nitelikli binaların sayısının hızla artırılması gerektiğini belirtti. Pelesen, ''Depreme karşı güvenli binalar için su yalıtımı şart'' diye konuştu.

su yalıtımı yönetmeliği Haberi

su yalıtımı yönetmeliği

ODE Yalıtım’ın Pazarlama Direktörü Ceylin Akdemir, 17 Ağustos depreminin 20’inci yıl dönümü vesilesiyle bir açıklama yaptı. 1999 depreminde 285 bin 211 konut, 42 bin 902 işyerinin hasar görmesinin en önemli nedeninin binalarda su yalıtımının olmaması olduğunu söyleyen Akdemir, depreme karşı binalarda bir kalkan vazifesi gören su yalıtımı konusunun Türkiye’nin dört yanında titizlikle ele alınması gerektiğini belirti.

"Su yalıtımın hayat kurtarabileceği unutulmamalı"

Akdemir, su yalıtım eksikliği nedeniyle 1999 depreminde facianın boyutlarının ciddi ölçüde büyüdüğünü anımsattı. Akdemir, "Dış etkenlere bağlı birçok tehlikeyle karşı karşıya olan binalarımızdaki en büyük tehlikelerden biri de korozyona karşı koruma önlemi alınmamış donatı demirleri olarak ön plana çıkıyor. Önemsenmeyen bu sorun tıpkı kanserin insanlarda bıraktığı tahribat gibi binalarda ağır hasar bırakıyor. Bina anatomisine baktığımız zaman, iskelet ne kadar güçlüyse...