26 / 04 / 2024

Suare Residence 21 soruda mercek altında!

Suare Residence 21 soruda mercek altında!

Selimoğlu Group Müşteri Temsilcisi İlker Baş, Suare Residence projesi ile ilgili tüm merak edilenleri emlakkulisi.tv takipçilerine anlattı. İşte tüm detayları ile o röportaj...



 Selimoğlu Group ve E7  Group tarafından Ataşehir'de hayata geçirilen Suare Residence projesini Selimoğlu Group Müşteri Temsilci İlker Baş ile konuştuk. Projenin tüm detaylarını emlakkulisi.tv takipçilerine anlatan İlker Baş, şirketin bölgedeki yeni yatırım planlarını da anlattı. İşte tüm detayları ile o röportaj...


 Suare Residence 21 soruda mercek altında!


1. Suare Residence projesinin öne çıkan özellikleri neler?

Projemiz yaklaşık 8.5 ay önce hayata geçmeye başladı. 5 bin metrekare alan üzerinde 206 daireden oluşuyor. Toplam 3 bloktan meydana geliyor. Suare Residence tarz bir projedir. Burada ara kat alışagelmiş dairelerin dışında 1+1 ve stüdyo daire tipleri, açık amerikan mutfaklı 2+1, bahçe ve çatı dubleksi 3+1 daireler var. Bahçe dublekslerinin kullanımında ayrıca bahçe terasları var. Bunlar farklı açılarla şehir ve doğa manzarası görüyor. Özellikle Çamlıca manzarasını gören dairelerimiz daha fazla ilgi görmekte. 


2. Dairelerin metrekare aralığı nedir?

Metrekare aralığımız 65 ile 158 metrekare arasında değişiyor. 


FİYATLAR 215 BİN TL'DEN BAŞLIYOR


3. Fiyatlar ne kadar?

Fiyatlarımız 215 bin TL'den başlıyor 430 bin TL'ye kadar çıkıyordu ancak 430 bin TL'ye sattığımız dairelerimizin satışı tamamlandı. Şu an en yüksek rakam 395 bin TL.


4. Satışlar nasıl gidiyor? Şu ana kadar kaç tane daire sattınız?

2016 daireden yaklaşık yüzde 60'ı sahipleriyle buluştu. Müşteriyi bekleyen yüzde 40'lık bir bölümümüz var. Burada talepler oldukça yüksek. Biliyorsunuz ki Ataşehir bölgesinde ciddi bir inşaatlaşma var. Bu inşaatlaşma bölgedeki çarpık kentleşmenin de düzelmesini sağlamakta. İnsanlar Türkiye tarihinde bir ilk olan 0,70'in altına inen faiz oranlarını değerlendirip kira öder gibi ev sahibi olmak istiyor. Bu da bizim satışlarımıza da yansıyor.

 

5. Sektörde bir çok yeni konut projesi üretiliyor. Bundan dolayı fiyatta olduğu kadar ödeme seçeneklerinde de bir rekabet söz konusu. Suare Residence'ta siz ne tür ödeme kolaylıkları sunuyorsunuz?

Projemizin garantörlük anlaşmaları var. Bu müşterilerimizin dosya masraflarını azaltmasını sağlıyor. Bizim eksper masrafımız yok. Yüzde 25 peşin alıyoruz, yüzde 75'lik kısım için ise banka kredisi kullandırıyoruz. Tapularımızı da hemen veriyoruz. 


6. Teslim tarihiniz nedir?

Teslimlerimiz yıl sonunda olacak.


Röportaj için tıklayınız


7. Suare Residence oturum mu yoksa yatırım amaçlı mı daha çok talep görüyor?

1+1'in üstündeki dairelere daha çok oturum amaçlı talep görüyor. 1+1'ler de kira amaçlı ya da proje tamamlandığında değerlenir mantığıyla yatırım amaçlı ilgi görüyor. 



8. Bir tarafta lüks rezidanslar bir tarafta gecekondu ve müstakil apartmanlar. Suare Residence hangi tarafa hitap ediyor?

Bu bölgede bizim konseptimizde fazla bir rezidans projesi yok. Yanımızda bir rezidans projesi var bir de Göztepe'nin girişinde bir proje var. Bizimli birlikte 3 proje yapıyor. Bölgede çarpık bir kentleşme görüntüsü var. 


9. Peki siz bölgede nasıl bir dönüşüm öngörüyorsunuz? Bu gecekonduların yaşama şansı nedir?

Şu anda geçiş dönemindeyiz. Yaklaşık 2-3 yıl içinde bu inşaatlaşmanın finaline ulaşılacak ve bu gecekondu görüntüsü büyük oranda değişmiş olacak. Biz fiyatlarımızla biraz daha orta kesime hitap etmekteyiz. 


10. Suare Residence projesine bu çevreden talep var mı?

Çevreden talep biraz daha azınlıkta. Talep daha çok reklam ve ilanlarımızdan gelen müşterilerden oluşuyor. Bir de Türkiye'nin bir gerçeği var; deprem. Aşağıda sahil tarafından denize yakın tarafta yüksek kiralar vererek oturan müşterilerimiz daha güvenli olması dolayısı ile buradan ev satın almayı tercih ediyor. Deprem yönetmeliğine göre inşa edilmiş projelerden bütçelerine uygun ev satın alabiliyorlar ve buradaki oturan profil de sürekli değişiyor. 


11. Yakın çevrede bir alışveriş merkezi ya da market yok. Siz konut sakinlerinin alışveriş ihtiyacını nasıl karşılayacaksınız?

3 bloklu yapımızın tek bir bloğunda, C bloğunda 3 tane dükkanımız var. Bunlar birleştirilerek büyük bir market olabilir ya da ayrı ayrı sitenin gıda, giyim gibi alışveriş ihtiyaçlarını karşılamak üzere oluşturulabilir. Çünkü dediğiniz gibi projemizin bulunduğu sokakta büyük market yok. 


 Suare Residence 21 soruda mercek altında!


12. Projenin sosyal olanakları arasında neler var?

Rezidans hizmetlerinin tamanını sunacağız. Güvenlik, lobi, resepsiyon hizmetleri, masaj salonu, Türk hamamı, sauna, buhar odası, spa, süs havuzu, yüzme havuzu, cep sineması gibi bir çok hizmet bulunuyor.


13. Bu zengin sosyal olanaklardan faydalanmanın maliyeti ne olacak?

Şu an rakamsal bir sınır çizmek zor. Burada site genel kurulu oluşturulacak. Alınmak istenen hizmetler sıralanacak ve buna göre aidat belirlenecek. Bu oylama sistemi ile yapılacak tabi ki. Ancak bu tarz yerlerde aidatlar minimum 200-250 TL oluyor. Daha fazla hizmet alınırsa bu biraz daha yukarı doğru gider. 


MİNİMUM 1000 TL KİRA GETİRİSİ


14. Bugün sizden geldim ve yatırım amaçlı bir daire satın aldım. Proje tamamlandığında minimum ne kadar kira geliri elde edebilirim? 

Bugün ki piyasa koşullarında en küçük dairemiz olan 1+1'ler de minimum bin ile bin 100 TL kira getirisi öngörüyoruz. 2+1'lerde bin 200-bin 300, 3+1 daire tiplerinde ise bin 500 TL'ye kadar çıkacaktır. 


SELİMOĞLU ATAŞEHİR'DE PARSEL PARSEL İLERLİYOR


15. Selimoğlu Group'un bölgede başka yatırımları olacak mı?

Bölgede başka yatırım planlarımız var. Az önce konuştuğumuz gecekondu ve müstakil apartmanların sahipleriyle görüşmelerimiz oluyor. Anlaşılan ve beklemede olan yerler var. Burada 2 projede daha hayata geçirmeyi hedefliyoruz. 


16. Bu projelerle ilgili somut bir adım atıldı mı ?

Bazı parseller alında ama birleştirilmesi gereken parsellerle de görüşmelerimiz devam ediyor. Ama planladığımız parsellerin yüzde 50'sini aldık, diğer yarısı ile ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor. 


17. Suare Residence'ın arazisi size mi ait?

Araziyi kat karşılığı satın aldık. Kat sahiplerinin hepsiyle yüzde 50 ile anlaşma yapıldı. Onlar da alışmış oldukları yaşamdan farklı bir yaşama gelecekleri için sitemizdeki gayrimenkullerini kiraya vermek ya da satmak istiyorlar. 


SİTE SAKİNLERİ ARSA SAHİPLERİNİ İSTEMİYOR


18. Toplam 206 dairenin kaç tanesi kat sahiplerine verilecek?

129 daire bize, kalan daireler ise arsa sahiplerimize ait. Yüzde 50, yüzde 50 olmamasının sebebi bizim projemizde küçük metrekareli daireler ağırlıkta olması. Metrekareye göre yüzde 50 hesaplanmakta. Arsa sahiplerinden oturmak isteyen sadece 2 kişi var. Diğerleri alışmış oldukları yaşam tarzından farklı olduğu için satmayı ya da kiralamayı düşünüyorlar. Bu bizden daire satın almayı düşünen müşteriler için önemli bir dipnottur çünkü site sakinleri arsa sahiplerinin sitede oturmasını genellikle istemiyorlar. Daha önce aidat ödemedikleri için her zaman sorun çıkar diye düşünülüyor. Yine buradaki yaşam kalitesi nasıl olur, arsa sahipleri ile diğer site sakinleri arasında bir kutuplaşma olur mu gibi endişeler oluyor.


 Suare Residence 21 soruda mercek altında!


19. Anladığım kadarıyla farklı sebeplerle arsa sahiplerinin projede olması istenmiyor. Sizin bu konuda arsa sahiplerine yönelik bir manipülasyonunuz var mı?

Arsa sahiplerinin satılık ya da kiralık müşteri arayışında biz destek oluyoruz. Yani onların da satış ve kiralama işlemleriyle ilgileniyoruz. 


20. Az önce projenin yüzde 60'ını sattığınızı söylediniz. Bu yüzde 60'lık orana arsa sahiplerine verilen daireler de dahil mi?

Hayır onların dışında yüzde 60 satış gerçekleştirdik. 


21. Projenin lokasyonundan bahseder misiniz biraz?

Bulunduğumuz lokasyon ulaşım açısından çok kolay bir bölgede. 2 dakikada toplu taşıma araçlarına ulaşabiliyorsunuz. Göztepe metro istasyonuna 15 dakika yürüme mesafesinde bulunuyoruz. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön