25 / 04 / 2024

Suat Başaraner: En fazla ölümlü iş kazası inşaat sektöründe oluyor!

Suat Başaraner: En fazla ölümlü iş kazası inşaat sektöründe oluyor!

DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, Türkiye'de en fazla ölümlü iş kazasının inşaat sektöründe olmasının tesadüf olmadığını söyledi. Riskleri göze alarak inşaatı hızlıca bitirme telaşının sebebi bellidir...



DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, 3. Boğaz Köprüsü viyadüğü inşaatında beton dökme çalışmaları sırasında beton yükünü taşımayan kalıpların çökmesi sonucu meydana gelen göçükte 3 işçinin hayatını kaybetmesini hatırlatarak"inşaatı sürdüren taşeron şirketlerin bu riskleri göze alarak inşaatı hızlıca bitirme telaşının sebebi bellidir"dedi. 


Başaraner, Türkiye'de en fazla ölümlü iş kazasının inşaat sektöründe olmasının tesadüf olmadığını söyledi. Başaraner, "Üzülerek görüyoruz ki bu ölümler önlenemez değildir. Aksine göçük bölgesinde yapılan ilk incelemelerde en basit güvenlik önlemlerinin bile alınmadığı gözlemlenmiştir. Kalıp ve iskelelerde gerekli denetimler yapılmadan işe başlandığı, işin çabuk bitirilmesi için işçilere haddinden fazla iş yüklendiği tespit edilmiştir. işçilerin ölümüne sebep olan acelenin sebebi de bellidir. Zengin takımına büyük rantlar sağlamak. 2014 yılının ilk 95 gününde 87 inşaat işçisi hız ve rant tutkusuna kurban verilmiştir" diye konuştu. 


Eskişehirin Sesi Son Haber 


Geri Dön