24 / 04 / 2024

Şubatta inşaat sektörü güven endeksi yüzde 5.8 azaldı!

Şubatta inşaat sektörü güven endeksi yüzde 5.8 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayma ilişkin mevsim etkilerinden arındırılmış Sektörel Güven Endekslerini yayımladı. Buna göre, şubatta inşaat sektörü güven endeksi yüzde 5.8 azaldı...



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin mevsim etkilerinden arındırılmış Sektörel Güven Endekslerini yayımladı. Buna göre, şubatta inşaat sektörü güven endeksi yüzde 5.8 azaldı. Bu yılın ocak ayında 87.6 olan inşaat sektörü güven endeksi 82.5 değerine düştü. İnşaat sektörü güven endeksindeki azalış, alman kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endekslerindeki kötüleşmeden kaynaklandı. Perakende ticaret sektörü güven endeksi de yüzde 1.6 azaldı. Ocakta 106.9 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 105.1 değerine düştü. 


Azalış, son üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar değerlendirmesindeki yüzde 1.3'lük ve gelecek üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi alt endeksindeki yüzde 4.8'lik kötüleşmeden kaynaklandı. Hizmet sektörü güven endeksi ise şubatta yüzde 0.5 arttı. Ocak ayında 103.9 olan hizmet sektörü güven endeksi 104.3 değerine yükseldi. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön