24 / 04 / 2024

Süleyman Çetinsaya: Gayrimenkul sektörü olarak 2023 hedeflerine yaklaşıyoruz!

Süleyman Çetinsaya: Gayrimenkul sektörü olarak 2023 hedeflerine yaklaşıyoruz!

Artaş İnşaat patronu Süleyman Çetinsaya, “Sektör olarak 2023 hedeflerine her geçen gün daha da yaklaşıyoruz” dedi...



Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2019 yılının ilk yarısının faiz oranları ve kur dalgalanmaları nedeni ile durgun bir süreç geçirdiğini söyledi.  Altı aylık süreçte ise inşaat maliyetlerinde oluşan artışa ek olarak döviz kurlarındaki hareketliliğin yatırımcıları bekleme sürecine ittiğini ifade eden Çetinsaya, "Yılın ikinci yarısına girerken hükümetimiz sektörü olumsuz etkileyen bu tablo karşısında bir dizi çalışmalara imza attı. Temmuz ayında yüksek faiz oranlarının indirilmesi ile başlayan ve ağustos ayında kamu bankalarının konut kredi faiz oranlarını yüzde 1'in altına çekmesi ile devam eden değişiklik konut piyasasını hareketlendirdi. Bu olumlu tablonun 2020 yılı içinde iyi bir başlangıç olacak" dedi.

İSTIKRARLI BÜYÜYORUZ

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre Çetinsaya, 2023 vizyonu kapsamında koyulan hedeflere her geçen gün daha da yaklaştıklarını kaydederek, konuşmasına şu şekilde devam etti:

 "Ekonomi alanında ülkemizin son 10 yılına bakıldığında büyük bir yol kat edildiğini, önemli atılımlar ve büyüme oranları kaydedildiğini görüyoruz. Temsilcisi olduğumuz inşaat sektörü de yıllardır ülkenin lokomotif sektörü olarak büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. Bu süreçte devletimizin devasa yatırımları bir bir hayata geçti. Özel sektörde nitelikli projelere imza attı. Bu bağlamda sektör, ülke ekonomisine büyük katkı sağladı. İnanıyorum ki; ülkemiz yakın bir gelecekte hem bulunduğumuz coğrafyadaki üstünlüğünü artıracak, hem de ekonomideki istikrarını sağlamlaştıracak."
 


Geri Dön