26 / 04 / 2024

Süleyman Seba, Vodafone Arena'dan böyle uğurlanacak!

Süleyman Seba, Vodafone Arena'dan böyle uğurlanacak!

Beşiktaş, efsane başkan Süleyman Seba'ya inşaatı süren Vodafone Arena Stadı'nda veda edecek. Dün vefat eden Süleyman Seba'nın Vodafone Arena'da gerçekleştirilecek cenaze töreninin 11:00 olarak açıklanan saati değişti. İşte yeni tören saati ve planı...



Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün (BJK) onursal başkanı, Türk futbolunun efsane ismi Süleyman Seba, Vodafone Arena Stadyumu'nda düzenlenecek törenle uğurlanacak. 


Beşiktaş Kulübü, Seba'nın 15 Ağustos 2014 Cuma günü saat 11:00'de Vodafone Arena Stadı'nda yapılacağı duyurulan cenaze töreninin saatinin 12:00'ye alındığını kulübün resmi internet sitesi www.bjk.com.tr de yapılan açıklama ile duyurdu. 


İşte o açıklama; 


"Onursal Başkanımız Süleyman Seba için yarın (15 Ağustos) Vodafone Arena'da tören düzenlenecektir.


Vefatı ile tüm camiamızı ve ülkemizi yasa boğan Onursal Başkanımız Süleyman Seba için, 15 Ağustos Cuma günü Vodafone Arena'da saat 11.00'da düzenleneceği açıklanan tören, yoğun katılım nedeniyle 12.00'a alınmıştır.


Efsane başkanın cenazesi, Dolmabahçe Camii'nde Cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy mezarlığında toprağa verilecektir.


Beşiktaş JK"


Vodafone Arena inşaatında cenaze töreni nasıl olacak?


Efsane başkan Süleyman Seba için Vodafone Arena'da yapılacak törende, iki bin kişi stada alınacak. İnşaatı biten tribünde sporcular için özel alan yapılırken, cenaze arabası da sahaya inecek.


Beşiktaş'ın yeni stadında inşaat devam ettiği için anma töreninin saha içinde mi, yoksa stat önünde mi yapılacağı merak konusu oldu.


İnşaatı yapan firmanın yetkilisi, Radikal gazetesinden Gökhan Karataş'a yaptığı açıklamada, anma töreni hakkında detaylı bilgiler verdi. 


Vodafone Arena'da inşaat çalışmalarının devam etmesine karşın yolların kapanmaması için stat dışının tercih edilmediğini vurgulayan yetkili, "Anma töreni stadın içerisinde yapılacak. Ön taraftaki büfenin olduğu yerde olursa, o alan ancak 500 kişi alır. Başka bir yerde yapılırsa da gidiş-geliş yolları kapanır" dedi.


"Cenaze arabası sahaya inecek"


İki bin kişi içeri alınacak. İnsanlar yoldan inip stada girebilecek, ama araçlar stada alınmayacak. Cenaze arabası sahaya inecek. Gerekli güvenlik önlemleri sağlanıyor. Onursal Başkan Süleyman Seba'nın Beşiktaş'a büyük emekleri var. Böyle bir günde insanları yolların ortasına dizmemek için böyle bir önlem alıyoruz" dedi.


Vodafone Arena Stadı inşaatından son fotoğraflar için tıklayın!


Törenin yapılacağı alan hakkında bilgi veren firma yetkilisi, "Saha zemininde sıkıştırılmış bir dolgu var. O bölgenin üzerine mıcır seriyoruz. Eski numaralı tribünün olduğu yerde, sporcular için 100 kişilik oturma alanı yapıyoruz. Töreni yayınlayacak TV'ler için podyum yapılıyor. Arka tarafta 60-70 cm yüksekliğinde olacak. Protokol için de aynı şekilde bir alan olabilir. Başkan ile görüşme yapıldıktan sonra son düzenlemeler gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı. 


Efsane başkan Süleyman Seba'nın cenazesi, Dolmabahçe Camii'nde Cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy mezarlığında toprağa verilecek.


Geri Dön