25 / 04 / 2024

Süleyman Varlıbaş da yerli malı kullanımına destek verdi!

Süleyman Varlıbaş da yerli malı kullanımına destek verdi!

Süleyman Varlıbaş, hükümetin yerli malı kullanma politikasına destek vererek, 'İkame edeceğimiz bir mal varsa öncelikle yerli malı kullanmayı holding prensibi olarak benimsedik. Son olaylardan sonra İsrail mallarına karşı seçici olacağız' dedi



Made in Turkey seferberliği
Hükümetin kamuda yerli malı kullanımına öncelik vermesi için yayımladığı genelgeye iş dünyasından da destek geldi. Yerli ve yabancı markalar 'genelgenin sonuna kadar arkasındayız' mesajı verdi

Başbakanlığın kamu ihalelerinde yerli malı alımının tercih edilmesine yönelik genelgesi özel sektörde heyecan yarattı. Kamuya da satış yapan iş dünyası temsilcileri bu işi sadece kamu ihalelerinde değil, tüketicisinden özel sektörüne kadar desteklenmesi gereken bir adım olduğunu belirtiyorlar. Özellikle Uzakdoğu'dan gelen mallarla kamu ihalelerinde rekabet etmenin mümkün olmadığına dikkat çeken firmalar, bu şekilde haksız rekabetin de önüne geçileceğini belirtiyorlar.
Varlıbaş Holding - Süleyman Varlıbaş

Türk malı kullanacağız
İkame edeceğimiz bir mal varsa öncelikle yerli malı kullanmayı holding prensibi olarak benimsedik. Türk ekonomisine katkısı olmayan malı kullanmayacağız. Son olaylardan sonra İsrail mallarına karşı seçici olacağız.

Exper Genel Müdürü - Orhan Korkusuz
'Biz adil rekabete razıyız'
BAşžBAKANLIK tarafından yayınlanan genelge çok büyük dikkat ve takiple hazırlandı. Bazı devlet kurumlarının teknik şartnameleri yerli üreticiler girmesin diye hazırlanıyor. Biz adil rekabete bile razıyız. Ancak bazı kamu kuruluşlarında bunu bile bulamıyoruz. Bu genelge kamu uygulamalarındaki yanlış uygulamalardan ders alınarak hazırlanmış. Bu uygulandığı anda bilişim sektöründeki yerlilik payını artıracaktır.'

Tescilli Markalar Derneği Bşk- Füsun çevikel
Türkiye'de üretimi artırıyoruz
BU kararname sadece yerli üretim yapan firmalar için olsaydı biz yabancı markalar açısından sorun yaratabilirdi ama Türkiye'de üretim yapan ve bu oranı artıran yabancı markalar da işin içine dahil edildiği için sektör adına çok olumlu bir karar. Biz Stefanel olarak şu anda yüzde 3 olan Türkiye üretimimizi yüzde 25'e çıkarmaya hazırlanıyoruz.

İstanbul Hazırgiyim İhracatçıları Birliği Başkanı - Hikmet Tanrıverdi
Fiyat baskısı ortadan kalkar
YAPILAN ihalelerde kamunun üstündeki fiyat baskısı kalkacak. Daha önce Uzakdoğu'dan mal getiren firmalarla Türkiye'de üretim yapan firmalar ihalelerde rekabet edemiyordu. İhaleleri ucuz fiyata Uzakdoğu'dan ürün getiren firmalar alıyordu. Fiyattan dolayı ortaya çıkan haksız rekabetin de önüne geçilmiş olacak. Türkiye'de yapılan üretim de artacak.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Bşk. Ahmet Nazif Zorlu
İstihdam sorunu biter
70 milyon nüfusa sahip bir tüketim ülkesiyiz. Yerli üretimi geliştirmek zorundayız. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi Başbakan Erdoğan'ın bu çıkışına sonuna kadar katılıyorum. Yerli üretim istihdam demek, ihracat demek, zenginlik demek. Yerli üretim desteklenmeli. İşsizlik bu şekilde çözülür. Sanayici olarak güçlü bir üretim altyapısına zaten sahibiz. Bunu daha da ileriye taşımak bizim elimizde.

Sabah


Geri Dön