19 / 04 / 2024

Sultan Alparslan'ın şehrindeki milli park turizmi canlandıracak!

Sultan Alparslan'ın şehrindeki milli park turizmi canlandıracak!

Sultan Alparslan'ın Türkler'e Anadolu'nun kapılarını açtığı Muş Malazgirt'te yapımı tamamlanan "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı" turizme kazandırılacak.



Bakanlar Kurulu'nun kararı ile iki yıl önce Malazgirt Ovası'nın "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı" ilan edilmesiyle ilçenin Danişmentgazi Mahallesi'ndeki alanda, giriş kontrol ünitesi, 250 otobüslük otopark, otopark, 250 metre uzunluğuna sahip 1071 adımlık fetih yolu, merasim ve hitabet alanı, 12 helikopter pisti, namazgah, ikram alanı, şadırvan, giriş takı ile dinlenme yerleri inşa edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; proje içerisinde 238 hektar alanda yüz tanıma sistemli güvenlik kamerası, 160 bin metrekare alanda ağaçlandırma ve çimlendirme çalışması, idari bina, misafirhane, bin metreküp su deposu, yürütüş yolu, spor sahaları ve çocuk oyun alanı yapılacak.

Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü olan 26 Ağustos tarihinde yerleştirilecek parkta, sosyal mesafe kuralına uyulup 400'ün üzerinde personel ve onlarca iş makinesiyle çalışmalarda bulunuyor.

Malazgirt Kaymakamı Emre Yalçın, ilçede yapımına devam edilen tarihi milli parkın 3. etap çalışmalarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine göre kontrollü şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi:

Milli park alanında ekiplerin hummalı çalışmalarda bulunduğunu anlatan Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde 26 Ağustos Malazgirt Zaferi kutlamalarının yapıldığı tarihi milli parkta, 3. etap çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında milli parkımız, ilçemize maddi, manevi ve turizme büyük katkı sağlayacaktır. Tarihi ilçemiz Malazgirt'te milli parkın yapılmasına vesile olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, tüm Malazgirt halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum."

Milli Park Saha Koordinatörü Ziraat Mühendisi Felat Şengal de milli parkta yeşil alanların sulanabilmesi için bin metreküp su deposu, idari bina ve misafirhane yapılacağından bahsetti.

Alandaki caminin onarımı ve dekorasyonu için çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Şengal, "Yaklaşık 160 bin metrekarede ağaçlandırma ve çimlendirme çalışması yürütülüyor. Sulama sistemlerinin altyapısı tamamlandı. Alanın tamamına yüz tanıma ve tarama sistemli güvenlik kameraları yerleştirildi. Güvelik kamerası ortalama 25 kilometre uzaklıktaki bir aracın plakasını okuyabilecek özellikte." diye konuştu. 

Şengal, bu çalışmalar sonrasında asfalt çalışmaları olacağını ifade ederek "Helikopter pistlerimiz tekrar düzenlenecek. Protokol alanlarımız var. Hitabet alanında tekrar çalışmalar devam ediyor. 300 bin metrekare alanda çalışma yapıyoruz." dedi.


Geri Dön