27 / 04 / 2024

Sultanahmet Camisi'nin restorasyonuna ilişkin 7 soru TBMM'de!

Sultanahmet Camisi'nin restorasyonuna ilişkin 7 soru TBMM'de!

Sultanahmet Camisi restorasyonuna yönelik iddialar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Sultanahmet Camisi restorasyonuna yönelik iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:

1- Sultanahmet Camisi'nde yürütülen bir restorasyon çalışması var mıdır? Varsa ne zaman başladı ve ne zaman bitecek?
2- Sultanahmet Camisi restorasyon çalışması var mıdır? Varsa ne zaman başladı ve ne zaman bitecek?
3- Taksim Meydanı'nda devam eden cami inşaatını yapan firma ile Sultanahmet Camisinin restorasyonunu yapan firma ve Büyük Çamlıca Camisini yapan firma aynı mıdır?
4- https://tr.sputniknews.com/turkiye/***********6167416-sultanahmet-camii-restorasyon/ linki haberin içeriğine göre 6 minaresi olan Sultanahmet Camisinin sadece bir minaresinin indirilerek üzerindeki tarihi işlemelerin söküldüğü iddiası doğru mudur?
5- Doğru ise minarenin üzerindeki tarihi işlemler neden sökülmüştür? Restorasyon amaçlı sökülmüş ise tarihi işlemelerde teknik olarak nasıl bir hasar tespit edilmiştir?
6- İddia doğru ise bu tarihi işlemeler tekrar Sultanahmet Camine mi takılacak yoksa Taksim Meydanında inşaatı devam eden caminin minaresine mi takılacak?
7- Eğer Taksim Meydanı'nda inşaatı devam eden caminin minaresine takılacak ise Sultanahmet Camisine de sökülen ve orjinal olan işlemelerin benzerleri mi takılacak?


Geri Dön