29 / 03 / 2024

Sultanahmet Köftecisi Bakü Park Bulvar AVM'de şube açtı!

Sultanahmet Köftecisi Bakü Park Bulvar AVM'de şube açtı!

İstanbul ’un asırlık lezzet durağı Sultanahmet Köftecisi, bir süre önce başlattığı yurt dışı şubeleşme çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.



Mehmet Seracettin Efendi’nin 1920 yılında temelini attığı, bugün bir dünya markası haline gelen Tarihi Sultanahmet Köftecisi, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki üçüncü şubesini, kentin modern alışveriş merkezlerinden biri olan Park Bulvar AVM’de açtı.


Seçkin bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşen açılışta, Sultanahmet Köftecisi Yönetim Kurulu Üyesi Mert Tezçakın ile Genel Müdür Burak Duman da hazır bulundu. Park Bulvar AVM şubesinin açılış kurdelesini ise Mert Tezçakın ile Azerbaycan master franchise işbirlikçisi BabylonGroup’tan Elvin Hacıyev birlikte kesti. Açılışa, Azerbaycan basını da yoğun ilgi gösterdi.


Sultanahmet Köftecisi Yönetim Kurulu Üyesi Mert Tezçakın, Azerbaycan’da markalarına gösterilen ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:


“Bu ilgide Azerbaycan master franchise işbirlikçimiz Babylon Group’un başarılı işletmeciliğinin de büyük payı var. Dükkânlarımız devlet adamlarının, bürokratların, sanatçıların ve sporcuların öncelikle tercih ettikleri mekânlar arasında yer alıyor. Köftelerimizin baharatsız oluşu, lezzeti, sunumu, hijyenikliği ve rahat görünüşlü dükkan konsepti Azeri kardeşlerimizin beğenisini kazandı. Babylon Grup ile işbirliğini daha da geliştireceğiz. Bakü’de 2 şube daha açma planları var. Ayrıca, Rusya İngiltere ve ABD’de ortak hareket etmek istiyorlar. Bu talepleri değerlendirilecek.”


-ABD’de şirket kuruldu-


Öte yandan Timur ve Sinan Tezçakın’ın ardından; Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Mert Tezçakın’ın 4. kuşağın son temsilcisi olarak yönetim kurulundaki yerini alması ve yurt dışı operasyonları üstlenmesiyle birlikte, tarihi işletmede hareketli günler yaşanıyor.


ABD’de Türk köfteci zinciri kurmak için yapılan ön çalışmanın ardından ilk resmi adım atıldı ve New York merkezli Sultanahmet Köftecisi Meatball LLC. adı altında şirket kuruldu.


Azerbaycan ve Rusya’da Babylon Group ile ortak projelere hız verilirken, yurt dışından gelen diğer işbirliği talepleri de kısa sürede değerlendirilmeye alınıyor.


İngiltere ve KKTC’de master franchise görüşmelerine başlandığını bildiren Mert Tezçakın, “Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Tezçakın’ın Sultanahmet Köftecisi’ni dünya markası yapma hayali artık gerçekleşiyor” dedi.


Yurt içinde de franchise çalışmalarını hızla sürdüren Tarihi Sultanahmet Köftecisi, şube ağına İstanbul’da Tuzla Marina ve Venezia AVM’leri de ekleyecek.  Ankara  ve Van’da da şube açmak için girişimciler ile görüşmeler sürüyor.


Geri Dön