25 / 04 / 2024

Sultanahmet Köftecisi franchise dükkanlar açacak!

Sultanahmet Köftecisi franchise dükkanlar açacak!

O aslında Türkiye’nin belki de en çok bilinen ve en köklü markalarından birinin Sultanahmet Köftecisinin üçüncü kuşak patronu Mehmet Tezçakın. Peki Sultanahmet Köftecisi kaç şube açacak?





Sultanahmet Köftecisi’nin İstanbul'da yedi, yurtdışında (Almanya, İngiltere, Azerbaycan, KKTC) altı olmak üzere toplam 13 şubesi bulunuyor. Para’dan Merve Yılmaz’ın haberine göre, 2020’de Almanya'da bir, İngiltere'de bir, İstanbul'da iki franchise şube açacaktı ancak Covid-19 yüzünden bu yatırımlar şimdilik askıya alındı. Mehmet Tezçakın yeni yatırımlarıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

Sultanahmet Köftecisi'nin gelecekle ilgili planları nedir?

100 yıllık bir markayız. Bu deneyimimizi çağdaş dokunuşlarla yurtdışına taşımak en büyük hedefimiz. Avrupa'da yatırım üssü olarak Bulgaristan'ı, ABD'de ise New York'u seçmiş, bu iki ülkede şirket kurup, markamızı tescil ettirmiştik. Devletimizin yurtdışı yatırımlar için önemli destekler verdiği Turquality programı çalışmalarımız da neredeyse tamamlanmak üzereydi. Ona da pandemi dolayısıyla ara vermek zorunda kaldık. Turquality desteği almaya başladığımızda Avrupa'da ve ABD'de altyapısı hazır olan yatırımlara ağırlık vereceğiz. Dünyada tanınan bir marka olacağız. Franchise dükkanlar açmak veya açtırmak istiyoruz.


Geri Dön