26 / 04 / 2024

Talas'ta yıkılan kömürcü dükkanlarının yerine büyük bir park inşa edilecek!

Talas'ta yıkılan kömürcü dükkanlarının yerine büyük bir park inşa edilecek!

Kayseri Talas Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi'nde 23 bin metrekare alan içerisinde bulunan 11 adet kömürcü dükkanlarının yıkımını gerçekleştirerek, mahalledeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırdı. Yıldırım, bu alana park inşa edeceklerini belirtti.



Talas Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi'nde 23 bin metrekare alan içerisinde bulunan 11 adet kömürcü dükkanlarının yıkımını gerçekleştirerek, mahalledeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırdı. Yıllardır modern yapıların arasında kalan bu işyerlerini yıkmak için mücadele ettiklerini belirten Başkan Rifat Yıldırım, bu alanda büyük bir park inşa edileceğini söyledi. 


Bir dönem vatandaşların odun kömür ihtiyaçlarının giderilmesi için yapılan ve daha sonra amacı dışında kullanılan ve görüntü kirliliğine neden olan işyerleri hukuki problemlerin kaldırılmasının ardından yıkıldı. Bu yıkımın Talas'ın güzelleşmesi için yapılan önemli bir çalışma olduğunu kaydeden Başkan Rifat Yıldırım, "Bir şehrin girişindeki siluet, o şehirle ilgili önemli imajdır" dedi. 


Talas'ın Bahçelievler Mahallesi girişinde şehre bakan yüzünün bu işyerleriyle çok kötü görüntü sergilediğini vurgulayan Başkan Yıldırım, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu işi çözmek için uğ-raştık. Bu arada şunun altını çizmek istiyorum ki anlayış gördüğümüz esnafta var, anlayışsızlık gördü-ğümüz esnafta var. 


Yargı kararını kaldırdıktan sonra burasını yıkmaya başladık" diyerek hiçbir zaman hukuksuz bir iş yapmadıklarını söyledi. Yıkılan işyerlerinin yerine yapılacak çalışmayla ilgili bilgiler veren Başkan Yıldırım, "Talas'ımızın güzelleşmesini sağlayan Deliçay bölgesi, Erciyes Üniversitesi'nden paraşüt iniş alanına kadar olan 2 kilometrelik mesafede şehrimizin en uzun yürüyüş parkurlarından birisi olacak. İnsanlarımızın doğal yeşil bir doku içerisindeki yaşamı bir huzur ve keyiftir. Bu bölgedeki yıkım alanı dışındaki tüm alanlarda çevreyi canlandırmıştık. İnşallah en kısa sürede burasını da yeşil dokusuyla vatandaşlarımıza kazandıracağız. Yeşil, modern ve gelişen Talas'ın yakışmayan unsurlarını bir bir ortadan kaldırıyoruz" diye konuştu. 


Kömürcüler sitesinin yıkılmasıyla esnafı mağdur etmediklerini belirten Başkan Yıldırım, "Daha güzel bir ortamda bir site yaparak binalarını teslim ettik. İnanıyorum ki bu çevrede oturan vatandaşlarımız daha keyifli bir ortamda yaşadıklarını hissedecekler. Bu güzelliğin içerisinde hemen yanı başımızda bir de cami inşaatı başlıyor. Her gün Talas'ımız gelişiyor ve kalkmıyor. 


Bundan sonra dönüşüm yapılması gereken eski sanayi sitesindeki mülk sahiplerine çeşitli önerilerde bulunduk. İnşallah önerilerimizi değerlendirirler ve buradaki dönüşümünü bir an önce gerçekleştirerek şehrimizin silueti ve yaşamı çok farklı olur" ifadesini kullandı. 

Yıkımın ardından Bahçelievler Mahallesinde 40 bin, devamında Yenidoğan Mahallesinde ise 30 bin metrekare alanda yapılacak olan Deliçay Yaşam Parkının çok fonksiyonel yapıda inşa edileceğini dile getiren Başkan Rifat Yıldırım, "Burada daha çok sosyal ve sportif bir yaşam alanı planlıyoruz. Örneğin çocuklarımız için futbol sahası olacak. İhtiyaca göre insanlarımızın oturacağı, yürüyeceği ve keyif alacağı mekanlar olacak" dedi. 

Bahçelievler Mahalle Muhtarı Uğur Baltalı ise modem binaların arasında kötü bir görüntü oluşturan işyerlerinin yıkılmasını sabırsızlıkla beklediklerini belirterek Talas'ın güzelleşmesini sağlayan Baş-kan Rifat Yıldırım'a teşekkür etti. 


Mahalle sakinlerinden Hasan Ersoy binaların arasında bulunan işyerlerinin yol açtığı hem görüntü hem de gürültü kirliliğinin sona erdiğini söyledi. Başkan Yıldırım'dan bir an önce parklarına kavuşmak istedikleri belirten Ersoy, yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Kurum Bülteni 


Kayseri Haber


Geri Dön