25 / 04 / 2024

Çin'in Paracel Adaları'nda büyük bir liman inşa ediyor!

Çin'in Paracel Adaları'nda büyük bir liman inşa ediyor!

Çin'in Paracel Adaları'nda büyük bir liman inşa ettiği tespit edildi. Uydudan çekilen görüntülerde Kuzey Adası'nda askeri liman için arazi temizliği ve inşaat çalışmalarının safhaları gösteriliyor.



Çin, Güney Çin Denizi'nde inşaat faaliyetlerine devam ettiğine dair yeni uydu görüntüleri ortaya çıktı. Yeni görüntülerde Çin'in Paracel Adaları'nda büyük bir liman inşa ettiği tespit edildi.


Planet Labs uydusu tarafından 6 Mart'ta çekilen görüntülerde Kuzey Adası'nda askeri liman için arazi temizliği ve inşaat çalışmalarının safhaları gösteriliyor.

 

İnşaat çalışmalarının uydu tarafından görüntülenmesine rağmen Çin Savunma Bakanlığı konuyla ilgili herhangi bir çalışmalarının olmadığına dair açıklamada bulundu.

 

Kuzey Adası, Çin'in Vietnam ve Tayvan ile toprak anlaşmazlıkları yaşadığı Güney Çin Denizi'ndeki tartışmalı takımadalarındaki sayısız küçük mercan adasından biri.

 

Paracel adaları, Güney Çin Denizi'nde bulunan 130 kadar küçük mercan adası ve resiften oluşan takım adalardır. Çin'in Paracels Aadaları'nın kontrolünü sağlaması demek,  her yıl milyarlarca dolarlık ticaretin geçtiği Güney Çin Denizi'ndeki egemenliği sağlaması anlamına geliyor. 


Deniz Haber


Geri Dön