20 / 04 / 2024

Sultanahmet'te kentsel dönüşüm başlayacak!

Sultanahmet'te kentsel dönüşüm başlayacak!

Fatih Belediyesi'nin, Osmanlı Devleti'nin yüzyıllarca yönetim merkezi olan bölgede tarihi mirasın korunarak geleceğe taşınması için kentsel dönüşüm hazırlıkları sürüyor.



İstanbul'da, Sultanahmet Meydanı, Sultanahmet Camii ve Ayasofya'nın da yer aldığı "Tarihi Yarımada" için Fatih Belediyesi'nin hazırladığı kapsamlı kentsel dönüşüm planında önemli bir aşamaya gelindi. 




Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yarımadanın yeniden yapılandırılması için hazırladıkları kentsel dönüşüm planını, belediye meclisinde görüşerek karara bağladıklarını söyledi. 



Demir, "Sıkıntılı bölgeler oluştu. Bunu dengelemek gerekiyordu, yani koruma kullanma dengesiyle buraların bir bölgeye sıkışmış değeri, Tarihi Yarımada'yı Eminönü bölgesine yaymak gerekiyordu. Yine Tarihi Yarımada içerisinde imar planının ruhuna aykırı olmamak kaydıyla ev pansiyonculuğunun da önünü açtık. Ümit ediyoruz ki yatırımcıların da yönelmesiyle tabii kısa zamanda Sultanahmet Meydanı, Sultanahmet Camii, Ayasofya ve bu bölgelerde bir dönüşümün olacağını düşünüyoruz" dedi.


 

Fonksiyon değişikliğinde yani iş hanının otele dönüştürülmesinde imar planlarının geçerli olduğunun belirtildiğini kaydeden Demir, "Mesela 6-7 katlı bina iş hanıdır, otele dönüşecekse yıkılıp yerine 5 katlı bina yapılacaktır. Böyle de bir avantajımız var. Tarihi Yarımada'da hem kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz hem bir yere sıkıştırılmış değerleri her tarafa yayılmasını hem de depreme dayanıklı binaların oluşmasını sağlayacağız" değerlendirmesinde bulundu. 



Yeni Akit


Geri Dön