26 / 04 / 2024

Sultanbeyli Belediyesi'nden hasarlı bina açıklaması!

Sultanbeyli Belediyesi'nden hasarlı bina açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), deprem çalıştayında Sultanbeyli'de 45 binanın hasarlı olduğunu dile getirmişti. İlçe genelinde toplam 33 bin bina olduğunu söyleyen Sultanbeyli Belediyesi, konuyla ilgili yazılı açıklama da yaptı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) olası İstanbul depremi için ilçelere özel kitapçık hazırladı. Sabah Gazetesi'nden Barış Savaş'ın haberine göre; Deprem Kayıp Tahmini Kitapçıkları'da ele alınan ilçe bazlı veriler bu kitapçıkta yer vererek tüm ilçelere ve vatandaşlara dağıtıldı fakat resmi internet sitesine girilen veriler ile kitapçıkta yer alan bilgilerin uyuşmadığı ortaya çıktı.

İBB söz konusu Deprem Tahmini Kitapçığında Sultanbeyli'nde 45 bin yapıda orta ve üst hasar meydana gelmesi beklendiği belirtildi. 

Diğer yandan Sultanbeyli'de toplam bina sayısının 38 bin olduğu ortaya çıktı. Konuya ilişkin Sultanbeyli Belediyesi yaptığı açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 39 ilçe için ayrı ayrı hazırlanan 'İlçe olası Deprem Kayıp Tahmini Kitapçıkları'nda depremde yaşanacak bina hasarları ve geçici barınma ihtiyacı gibi bilgiler yer almaktadır.

Sultanbeyli ilçemiz ile ilgili İBB'nin resmi internet sitesinde paylaşılan bilgilere göre ilçemizde 45 bin yapıda orta ve üstü hasar meydana gelmesi beklenmektedir. Oysaki ilçemizdeki toplam bina sayısı 38 bindir. Ayrıca yine aynı raporun içerisinde yer alan Tablo 5-1'deki ilçemizdeki bina hasar tahminlerinde toplam 108 adet çok ağır hasarlı, 648 adet ağır hasarlı, 3 bin 950 adet orta hasarlı 8 bin 223 adet hafif hasarlı binanın hasar alacağı tahmininde bulunulmuştur.


Hazırlanan deprem kayıp tahmini kitapçığındaki bilgiler ile sitede yayınlanan bilgi tutarlı olmayıp gerçekle örtüşmemektedir. İBB'nin internet sitesinde yer alan ve gerçekle örtüşmeyen bilgiler ulusal ve yerel basında yer almış, sosyal medyada bazı siyasiler tarafından da hatlı şekilde kullanılmıştır."

Sultanbeyli'de yapılan tapu satışları meclis gündeminde!


Geri Dön