27 / 04 / 2024

Sultanbeyli Halit Ayar Anaokulu açıldı!

Sultanbeyli Halit Ayar Anaokulu açıldı!

İTÜ’lü Halit Ayar anısına inşa ettirilen anaokulu, Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım tarafından hizmete açıldı.



İstanbul Sultanbeyli'de, İTÜ'lü Halit Ayar anısına inşa ettirilen anaokulunun, Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım tarafından açılışı yapıldı. Sultanbeyli Belediyesi'nde yer alan habere göre, kaybettikleri oğullarının adının anaokulunda yaşayacağı Ayar ailesi de açılışta duygu dolu anlar yaşadı. İstiklal Caddesinde arkadaşlarıyla beraber uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren İTÜ Elektrik Elektronik bölümü mezunu Halit Ayar'ın ismi, artık anaokulunda yaşatılacak. Sultanbeyli'de hizmet verecek olan Halit Ayar Kızılay Anaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yürütülen proje kapsamında Türk Kızılay'ı İstanbul Şube Başkanlığı tarafından inşa edildi. 

Anaokulunun açılışı son Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile çok sayıda kişinin katılımıyla yapıldı. Oğullarını geçtiğimiz ay kaybeden Ayar ailesi ve yakınları da açılışa katıldı. Açılışta konuşan Yıldırım, “Türk Kızılayı İstanbul Şubesinin bir süre önce başlattığı öğretmen Semiha Yıldırım himayesindeki 81 ile 81 anaokulu projesinin 19.sunu bugün açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Özel bir proje, 5 sınıfı var, trafik eğitim pisti var, bahçeleri var. Yavrularımızın gününü ev özlemi çekmeden geçireceği her şey var” dedi.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'in icraatleri hakkında da açıklama yapan Binali Yıldırım, “Memleketimin gelişmesi için, Sultanbeyli'nin yıllardır bitmeyen kanayan yarası mülkiyet meselesinde çok inatla istikrarla çalışan Belediye Başkanımız Hüseyin Keskin'e teşekkür ediyorum. Neredeyse 50 yıla varan sorunu çözme yolunda önemli mesafe kat etti” dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de yaptığı konuşmada "Sultanbeyli'de böyle özel bir çalışma yapıldığı için emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum" diyen Başkan Keskin, ilçenin özellikle eğitim alanında büyük yatırımlara imza attığını vurguladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da yaptığı konuşmada, "Sultanbeyli’de “Kızılay Anneleri” tarafından Semiha Yıldırım hanımefendi himayeleriyle yapılan Halit Ayar Anaokulu hayırlı olsun. Kızılay Anneleri ile birlikte söz verdik, inşallah aynı Anaokulunu tüm ilçelerimize yapacağız." diye konuştu.


Geri Dön