25 / 04 / 2024

Pakistan'da Diyanet'in inşa ettiği anaokulu açıldı!

Pakistan'da Diyanet'in inşa ettiği anaokulu açıldı!

Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle Pakistan'ın Mansehra kentinde bulunan Reerh köyünde inşa edilen 73 öğrenci kapasiteli anaokulu hizmete açıldı.



Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından verilen desteklerle Pakistan'ın Mansehra kentinde bulunan Reerh köyündeki yapılan 73 öğrenci kapasiteli anaokulu açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Genel Müdürlük desteği tarafından inşa edilen ve eğitim araç-gereçleri ile kırtasiye malzemesi ihtiyaçları karşılanan okulun açılmasıyla, projeye destek verilen Uluslararası Kardeşlik Organizasyonu (IBO) yetkilileri ile Pakistan Mezun ve Mensupları Derneği (PAMDER) tarafından verilen katkılarla Uluslararası İslam Üniversitesinde okuyan Türk öğrenciler katılım gösterdi.

Açılışta açıklamalarda bulunan IBO Mütevelli Heyeti Üyesi Talha Uğurlu, kış aylarının sert geçtiği bölgede öğrencilerin zor şartlarda eğitim almalarının önüne bu okulla geçildiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen desteklerle inşa edilen okulda bulunan 73 öğrenciye İBO ve PAMDER'in iş birliğiyle eğitim araç ve gereçleri ile kırtasiye malzemesi yardımda bulunulduğunu söyleyen Uğurlu, "Bu yardımla Pakistan ve Türkiye gibi güzel iki ülkenin geçmişe dayalı kardeşlik bağlarının devam etmesini ve genç nesillerin gelecekte her iki ülkeye faydalı olmalarını amaçlıyoruz." diye konuştu.

Açılışta, öğrencilerin atık malzemelerden yaptığı el işi çalışmaları sergilendi. Etkinlikte tasarımı Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan Mecit Kavan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından gerçekleşen ve elle boyanmış Pakistan-Türkiye dostluğunu anlatan kıyafetler de dağıtıldı.


Geri Dön