29 / 03 / 2024

Azia Avto Kazakistan'da fabrika inşa edecek!

Azia Avto Kazakistan'da fabrika inşa edecek!

Kazakistan'da Turkuaz Machinery şirketinin temsil ettiği Meka, Kazakistan'ın önde gelen otomobil üreticilerinden biri olan Azia Avto'nun, Doğu Kazakistan'ın Ust-Kamonogorsk şehrinde kuracağı yeni fabrikasının inşasında yer alacak.



Kazakistan'da Turkuaz Machinery şirketinin temsil ettiği Meka, Kazakistan'ın önde gelen otomobil üreticilerinden biri olan Azia Avto'nun, Doğu Kazakistan'ın Ust-Kamonogorsk şehrinde kuracağı yeni fabrikasının inşasında yer alacak. Bu projede Meka Kompakt Beton Santralini kullanacağını ifade eden Meka Beton Santralleri Bölge Satış Müdürü Ahmet Nizam, "Bu yatırım, ülkede otomobil sektörünün olgun bir pazar haline gelmesi için önemli bir adım olacak. RusKazak ortaklığında kurulacak yeni fabrikanın 400 milyon dolar yatırım bütçesi bulunuyor. Bu, iki ülke arasında başlatılan en büyük ortak girişim projelerinden birisi" diye konuştu. 


Azia Avto'nun yeni tesis edeceği fabrikada, beton temeli gerektirmeyen kompakt tasarımı, verimli enerji tüketimi, uluslararası nakliye standartlarına uy*un tasarımı, kolay ve hızlı kurulumu, kolay taşmabilme özellikleri olan Meka kompakt beton santralini kullanacağını belirten Ahmet Nizam, "Bir montaj fabrikası olarak faaliyetlerine başlayan Azia Avto, 2010 yılının Mayıs ayında tam teşekküllü bir otomobü fabrikası haline geldi. Kia, Skoda, Chevrolet ve Lada markalarına ait otomobillerin üretimini yapan firma, kurulacak olan yeni fabrikası ile birlikte yüzde 90 oranında yerli Dtomobil üretimi yapmaya başlayacak. 


10 Kasım 2014'te, 18 hektarlık bir alan üzerine inşa edilmeye başlanan yeni fabrikanın, 2017 yılında tamamlanması ve diğer marka ve modellerde de üretim yapacak bir esnekliğe sahip olması bekleniyor" dedi. 


Dünyanın önde gelen maden şirketlerinden Kazakmys'ın iki ayrı işletmesinde de Meka Beton Santralleri'nin kullanıldığını söyleyen Ahmet Nizam, "Bu beton santralleri çok zor iklim koşullarında çalışıyor ve firmanın ihtiyacı olan özel betonları üretiyor. SPK Astana firması, Astana'da 2017 yılında düzenlenecek Expo2017 Fuarı için gerçekleştirilmekte olan projelerde yer alıyor ve santralimizi çullanıyor. Aziaavto firması kurulacak yeni fabrikasının temelini oluşturacak olan soğuk hava şartlarına ve aşınmaya dayanıklı özel betonu, santralimizi kullanarak üretecek" şeklinde konuştu. 


"Kazakistan'ın yeniden yapılanmaya ihtiyacı var" 

Kazakistan'ın diğer Sovyetler Birliği ülkelerinin tamamı gibi yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu belirten Ahmet Nizam, 1990'lı yüların başından beri ülkede ciddi altyapı ve üstyapı inşaat projelerinin gerçekleştirildiğini ve yeni projelerin de tüm hızıyla devam ettiğini bildirdi.

 

Çin gibi büyük bir üreticiye yakın olması sebebiyle, Kazakistan'ın inşaat makineleri sektöründe Türk üreticileri için dezavantaj olarak göründüğünü ifade eden Nizam, buna rağmen firma olarak ülkede ciddi projelerde yer aldıkları bilgisini verdi.


Dünya ek


Geri Dön