18 / 04 / 2024

Azia Avto Kazakistan fabrika son durum

Azia Avto Kazakistan fabrika son durum

Kazakistan'da Turkuaz Machinery şirketinin temsil ettiği Meka, Kazakistan'ın önde gelen otomobil üreticilerinden biri olan Azia Avto'nun, Doğu Kazakistan'ın Ust-Kamonogorsk şehrinde kuracağı yeni fabrikasının inşasında yer alacak.

Dedeman Hotels & Resorts International'dan Kazakistan’a yeni otel yatırımı!

Dedeman Hotels & Resorts International, Kazakistan’da hizmet vermeye başlayan “Park Dedeman Almaty” ile yurt dışındaki aktif olarak üçüncü otelinin kapılarını 6 Mart 2024’te misafirlerine açtığını duyurdu.

Türkiye'den Kazakistan'a tüm zamanların en yüksek ihracatı gerçekleşti!

Türkiye, Kazakistan'a 727 milyon 450 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatını yaptı. Kazakistan'a bu dönemde en fazla ihracatı, 164 milyon 768 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon sektörü gerçekleştirdi.

Türkiye ile Kazakistan'dan dev konut projesi! İmzalar atıldı

Türkiye ile Kazakistan arasında Geliştirilmiş Stratejik Ortaklığa İlişkin Ortak Bildirisi" yayımlandı.

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörü Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Hollanda, Belçika ve Pakistan fuarlarında bir araya gelecek. Fuarlarla Türkiye'deki gayrimenkul satışının artacağı öngörülüyor.

Kazakistan, kripto para madencileri için vergiyi yükseltiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin üretiminde dünyada 2. sırada yer alan Kazakistan, gündemden düşmeyen kripto para madenciliğine yönelik vergiyi yükselteceklerini açıkladı.

Ziraat GYO, Kazakistan'da şirket kurdu!

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (Ziraat GYO), Kazakistan'da "TOO Ziraat GYO Kazakhstan" adıyla yeni bir limited şirketi kurdu.

Kazakistan'da yaşanan olaylar kripto paraları nasıl etkiledi?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Kilislioğlu bugün kaleme aldığı yazısında Kazakistan'daki yaşanan olaylar sonrasında kripto para madenciliğinin nasıl etkilendiğini yazdı.

Kazakistan Bitcoin cenneti olma özelliğini yitirebilir!

Çin'in kripto para madenciliğini yasaklamasının ardından Bitcoin madencilerinin gözdesi haline gelen ve 'Bitcoin cenneti' olarak anılmaya başlayan Kazakistan'da dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Kazakistan'daki olaylar kripto para fiyatlarını etkiledi!

Kazakistan'da zamlara yönelik yapılan eylemler ve polis müdahalesi sonrasında yaşanan internet kesintileri kripto para fiyatlarını etkiledi.

Kazakistan, Türkiye'nin şehir hastanelerini örnek alacak!

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, koronavirüs salgınının başlamasından bu güne kadar ülkede modern ekipmanlarla donatılmış 17 hastane yapıldığını belirtti. Mamin, "Kazakistan'ın her yerine 20 modern hastane inşa etmeyi planlıyoruz” dedi.

Ziraat GYO Kazakistan'da gayrimenkul şirketi kuracak!

Ziraat GYO Yönetim Kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantıda, paylarının tamamı Ziraat GYO'ya ait olmak üzere, gayrimenkul edinilmesi, proje geliştirilmesi, satış ve kiralama işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla Kazakistan'da bir şirket kurulmasına karar verildi.

Kazakistan, kripto para üretiminde dünyada ikinci sırada!

Kazakistan Ekim ayında Bitcoin madenciliğinde yüzde 18,1 pay ile dünyada ikinci sıraya yerleşti.

Tekfen Holding'in Kazakistan'da tadilat ve inşaat işleri yapmak için anlaştı!

Tekfen Holding'in İstek Construction LLP şirketi Kazakistan'da NCOC firması ile, mevcut tesislerde tadilat-inşaat hizmetleri sağlanmasına yönelik 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Azia Avto Kazakistan fabrika son durum Haberi

Azia Avto Kazakistan fabrika son durum

Kazakistan'da Turkuaz Machinery şirketinin temsil ettiği Meka, Kazakistan'ın önde gelen otomobil üreticilerinden biri olan Azia Avto'nun, Doğu Kazakistan'ın Ust-Kamonogorsk şehrinde kuracağı yeni fabrikasının inşasında yer alacak. Bu projede Meka Kompakt Beton Santralini kullanacağını ifade eden Meka Beton Santralleri Bölge Satış Müdürü Ahmet Nizam, "Bu yatırım, ülkede otomobil sektörünün olgun bir pazar haline gelmesi için önemli bir adım olacak. RusKazak ortaklığında kurulacak yeni fabrikanın 400 milyon dolar yatırım bütçesi bulunuyor. Bu, iki ülke arasında başlatılan en büyük ortak girişim projelerinden birisi" diye konuştu. 


Azia Avto'nun yeni tesis edeceği fabrikada, beton temeli gerektirmeyen kompakt tasarımı, verimli enerji tüketimi, uluslararası nakliye standartlarına uy*un tasarımı, kolay ve hızlı kurulumu, kolay taşmabilme özellikleri olan Meka kompakt beton santralini kullanacağını belirten Ahmet Nizam, "Bir montaj fabrikası...