24 / 04 / 2024

Kazakistan, Türkiye'nin şehir hastanelerini örnek alacak!

Kazakistan, Türkiye'nin şehir hastanelerini örnek alacak!

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, koronavirüs salgınının başlamasından bu güne kadar ülkede modern ekipmanlarla donatılmış 17 hastane yapıldığını belirtti. Mamin, "Kazakistan'ın her yerine 20 modern hastane inşa etmeyi planlıyoruz” dedi.



Türkiye'de şu ana kadar 13 şehir hastanesi hizmete alınırken, kovid-19 salgını sürecinde 17 hastane inşa eden Kazakistan, yeni hastaneleri Türkiye'deki şehir hastanelerini model alarak kurmayı planlıyor. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, koronavirüs salgınının başladığından bu güne ülkede modern ekipmanlarla donatılmış 17 hastane yapıldığını belirtti. Kazakistan'da sağlık personelinin rahatça çalışabileceği bir ortam yarattıklarına vurgu yapan Mamin, "Hastalığın çok yaygın olduğu bir dönem yaşaniyor. Bu dönemde devreye aldığımız açıklamasında bulundu.

Kazakistan, Türkiye nin şehir hastanelerini örnek alacak!

"Atılım yapan Türkiye'nin tecrübesini inceledik" 

Bir süre önce Türkiye'ye gerçekleştirdiği çalışma ziyaretine değinen Askar Mamin, Türkiye'nin tecrübesini incelediklerinin altını çizerek, "Türkiye bu alanda atılım yaptı, Kazakistan'ın her yerine 20 modern hastane inşa etmeyi planlıyoruz” dedi. Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, ülkede hala birkaç hastanenin kamu-özel ortaklığı temelinde yapıldığını dile getirdi.

Türk inşaat firmalarından Kazakistan'a yatırım!


Geri Dön