26 / 04 / 2024

Türk inşaat firmalarından Kazakistan'a yatırım!

Türk inşaat firmalarından Kazakistan'a yatırım!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ile telefonda görüşme gerçekleştiren Kazakistan Senato Başkanı Maulen Ashimbayev, Türk inşaat firmalarının katkıları ile Kazakistan'da inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiğini dile getirdi.



Kazakistan Senato Başkanı Maulen Ashimbayev, telefonda TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ile bayramlaştı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ashimbayev, görüşme sonrasında Türkiye ile aralarındaki ticari gelişmelerden memnun olduklarını ve Türkistan'da çok büyük inşaatların devam ettiğini ve şehrin tanınmayacak şekilde değişime uğradığını vurgulayan Ashimbayev, şu açıklamalarda bulundu:

Türk inşaat firmalarından Kazakistan a yatırım!

"Türkistan tüm Türk dünyası için önemli bir şehir. Türkiye'nin de bize çok büyük katkıları oluyor. Türk inşaat şirketlerinin katkıları devam ediyor. Bu vesileyle Şentop Beyefendi, kendi şahsım ve senatörler adına teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bu durumlar düzelince sizin de Kazakistan'a gelmenizi diliyoruz ve bu ziyaretiniz sırasında sizin de Türkistan'a gitmeyi planlanıyoruz." 

Türkiye'nin Türkistan'da başkonsolosluk açma kararı verdiğini hatırlatan Ashimbayev, bu kararın ilişkileri daha ileriye götüreceğimden emin olduğunu söyledi.

Kazakistan'da evleri yanan vatandaşlara konut tahsis edilecek!


Geri Dön