25 / 04 / 2024

Türk inşaat firmaları Ukrayna'da 5,9 milyar dolarlık proje gerçekleştirdi!

Türk inşaat firmaları Ukrayna'da 5,9 milyar dolarlık proje gerçekleştirdi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yaptığı açıklamada "Türk inşaat firmaları bugüne kadar Ukrayna'da 5,9 milyar dolarlık proje gerçekleştirmiştir" dedi.



Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in katılımıyla düzenlenen Türkiye-Ukrayna İş Forumu'nda, iki ülke arasındaki iş birliklerine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

"Diyalog kanallarını açık tutacağız"

Anadolu Ajansı'nda yer alan haebre göre, Türk inşaat ve müteahhitlik sektörünün dünyadaki başarılarını hatırlatan Ruhsar Pekcan, Türkiye'nin bu alanda Çin'den sonra dünyanın ikinci önemli oyuncusu olduğunu belirtti.

Pekcan şu şekilde konuştu:

"Türk inşaat firmaları bugüne kadar Ukrayna'da 5,9 milyar dolarlık proje gerçekleştirmiştir. Ukrayna yeni bir yatırım atağına giriyor. Altyapı yatırımları özellikle.Türk firmalarının Ukrayna'nın büyümesinde, gelişmesinde, refah düzeyinin artmasında katkı sağlamasından memnuniyet duyacak ve destekleyeceğiz. Aynı zamanda diyalog kanallarını açık tutacağız. Bu sayede iş dünyasının karşılaştığı sorunların çözümünde de aktif rol oynayacağız. Gerek Türkiye'de gerek Ukrayna'da yaptığımız iş forumları, çalıştaylar bunlara vesile olacak, iki iş dünyasını bir araya getirecek."


"Ukrayna sınırları dahilinde en büyük 3. büyük yatırımcı ülkeyiz"

DEİK Türkiye-Ukrayna İş Konseyi Başkanı Sayın Rasim Bekmezci de hali hazırda Ukrayna’ya gelmiş 3 milyar dolar Türk yatırımının bulunduğunu belirterek, "Ukrayna sınırları dahilinde en büyük 3. büyük yatırımcı ülke konumundayız. Günümüzde Ukrayna’da 600’den fazla kayıtlı Türk sermayeli şirket faaliyet göstermektedir. Türk inşaat ve taahhüt firmalarımız Ukrayna’da 5 milyar dolar bedelinde irili ufaklı 200’ün üzerinde önemli projeler tamamlamışlardır." dedi.

 

Türk müteahhitler yurt dışında 5,1 milyar dolarlık proje üstlendi!


Geri Dön