25 / 04 / 2024

Türkmenistan'daki Türk inşaat firmalarının faaliyet alanı genişliyor!

Türkmenistan'daki Türk inşaat firmalarının faaliyet alanı genişliyor!

İSTANBUL Üniversitesi Avrasya Enstitüsü dün "Türkiye-Türkmenistan İşbirliğinde Enerjinin Artan Önemi" konulu bir panele ev sahipliği yaptı. Türkmenistan'daki Türk inşaat firmalarının da faaliyet alanı her geçen gün genişliyor...



İSTANBUL Üniversitesi Avrasya Enstitüsü dün "Türkiye-Türkmenistan İşbirliğinde Enerjinin Artan Önemi" konulu bir panele ev sahipliği yaptı. İki ülke arasındaki ticari iş fırsatlarının ele alındığı panelde özellikle Türkmenistan'ın doğal kaynakları üzerinde duruldu. Hazar Strateji Enstitüsü işbirliğinde düzenlenen panelde Türkmenistan'ın İstanbul Başkonsolosu Orazmukhamed Charev, Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşm ve Doç. Dr. Bekir Günay konuşmacı olarak katıldı. 


YÜZDE 45 DOGALGAZ KULLANIMI

Etkinlikte, bölge uzmanları iki ülke arasındaki enerji işbirliklerindeki son durumu masaya yatırdı. 

Türkmenistan'daki ispatlanmış doğalgaz kaynaklarının Türkiye'ye 5 asır yeteceğini belirten Türkmenistan'ın İstanbul Başkonsolosu Orazmukhamed Charev, "Türkiye'nin enerjide doğalgaz kullanım oranı yüzde 45'e çıkacak. Biz bu ihtiyaca talibiz. Karşılıklı işbirliği sayesinde Türkmenistan'daki Türk inşaat firmalarının da faaliyet alanı her geçen gün genişliyor" dedi. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön