23 / 04 / 2024

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat firmaları dünyanın en iyilerinden!

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat firmaları dünyanın en iyilerinden!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının dünyanın en iyilerinden olduğunu söyledi.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak için gittiği Bangladeş'in başkenti Dakka'da, Bangladeş Dışişleri Bakanı Abul Kalam Abdul Momen'le görüşmesinden sonra gerçekleştirilen ortak basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bangladeş'in, Güney Asya'nın yükselen yıldızı ve tüm dünya için sürdürülebilir kalkınma modeli haline geldiğini dile getiren Çavuşoğlu, Bangladeş'in, Türkiye'nin Asya girişiminin en önemli ortaklarından biri olacağını söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat firmaları dünyanın en iyilerinden!

Türk şirketlerini Bangladeş'te yatırım yapmaya teşvik ettiklerini dile getiren Çavuşoğlu, çok sayıda Türk şirketinin Bangladeş'te dev projeler gerçekleştirdiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Türk inşaat firmalarının, dünyanın en iyilerinden biri olduğunu ve inşaat sektöründe Çin'den sonra ikinci sırada yer aldığını dile getirerek, bu sebeple, şirketlerin, gelecekte tüm bu olası projeleri üstlenmekle de ilgilendiklerini dile getirdi.

Konuşmasında, Türk savunma sanayisinin başarılarıyla ilgili de konuşan Çavuşoğlu, "En kalitelilerden ve oldukça rekabetçi fiyatlardan biri. Ön koşul veya siyasi koşul yok. Eminim ki Bangladeş de bundan yararlanacaktır." dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat sektörü Çin'den sonra ikinci sırada


Geri Dön