19 / 04 / 2024

Türk inşaat sektörü sınırların ötesine ulaştı!

Türk inşaat sektörü sınırların ötesine ulaştı!

Türk inşaat sektörü ülke sınırlarını aştı. Engineering News Record (ENR), dünyanın en büyük inşaat firmalarını belirledi. 30 faaliyet alanında açıklananlar arasında 25 Türk müteahhitlik firması yer aldı




Engineering News Record (ENR), dünyanın en büyük inşaat firmalarını belirledi. 30 faaliyet alanında açıklananlar arasında 25 Türk müteahhitlik firması yer aldı 


Türkiye'nin lokomotif sektörü konumundaki inşaat sektörü, her yıl büyümesini sürdürürken yeni başarılara da imza atıyor. 

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan 2013 yılı üçüncü çeyreğinde ait raporda da % 4.4 büyüme gösteren ülke ekonomisini, % 8.7'lik bir büyümeyle inşaat sektörü sırtladı. 

2013 yılını da büyümesini sürdürerek kapatmaya hazırlanan inşaat sektörünün müteahhitleri, yurtdışında birçok gayrimenkul ve altyapı projesinin tercih edilen isimlerinden oldu. 

Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record'un (ENR), her yıl bir önceki yılda elde edilen gelirlere göre dünyanın 225 büyük müteahhitlik firmasını sıraladığı ENR Top 225 Listesi, yayımlandı. 

Türk inşaat sektörünün geldiği noktanın önemli göstergelerinden biri de ENR'nin açıkladığı 30 faaliyet kategorisinde yer alan 25 Türk müteahhitlik firması oldu. 


'42 YILLIK SERÜVEN' 

25 Türk müteahhitlik firmasının başarısına ilişkin açıklamada bulunan Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Emin Sazak, "Türk müteahhitlerin uluslararası faaliyetlerinin 42 yıllık serüveninde 2000'li yıllar pazarların ve projelerin çeşitlendiği, yıllık uluslararası iş hacminin 10 kattan fazla artış gösterdiği, bu açıdan dikkat çekici bir rekabet gücü patlaması yaşandığı ve dünya markalığma yöneliş eğilimlerinin başladığı dönem olmuştur. 2010'lu yıllar ise Türk müteahhitlerin dünyada uzmanlıkları ile de rekabet güçlerini kanıtladıkları bir dönem olarak anılacaktır. ENR tarafından küresel ölçekte ve 30 faaliyet alanı bazında yapılan sıralamada 25 firmamızın öne çıkmış olması bunu kanıtlamakta, Türk müteahhitliğinin yeni ve iddialı bir dönüşüm sürecinde başarıyla yol aldığına işaret etmektedir. Bundan büyük gurur duyuyoruz" dedi. 


HaberTürk


Geri Dön