19 / 04 / 2024

Sultanbeyli'de imar planı değişikliği!

Sultanbeyli'de imar planı değişikliği!

İBB Meclisi’nde AKP’lilerin ‘çoğunluk’ kararıyla, Sultanbeyli Belediyesi’nin eski başkanı Alaattin Ersoy’a ait arsanın imar planlarında değişiklik yapıldı. Arazinin 0.25 emsal olan imar hakkı, Meclis çoğunluk kararı ile 1.50’ye yükseltildi.



İBB Meclisi’nde AKP’lilerin ‘çoğunluk’ kararıyla, Sultanbeyli Belediyesi’nin eski başkanı Alaattin Ersoy’a ait arsanın imar planlarında değişiklik yapıldı. Arazinin 0.25 emsal olan imar hakkı, Meclis çoğunluk kararı ile 1.50’ye yükseltildi.

Birgün'den Meral Danyıldız'ın haberine göre; İBB Meclisi ocak ayı toplantılarında, 2004 ile 2009 döneminde Sultanbeyli Belediye Başkanlığı’nı yapan uzman doktor Alaattin Ersoy ve kardeşlerine ait arsanın imar değişikliği teklifini görüştü.

Sultanbeyli de imar planı değişikliği!

‘TİCARET VE KONUT’ ALANI TEKLİFİ

Sultanbeyli Ersoy Hastanesi’nin arkasında yer alan, Ersoy kardeşlere ait arsanın imar planı değişikliği için geçen yıl 24 Eylül tarihinde İBB’ye başvuru yapıldı. Başvuru teklifinde, 0.25 emsalde özel sağlık alanında kalan arsanın, 1.50 emsalde “ticaret ve konut” alanına alınması talep edildi. Ersoy kardeşler ayrıca söz konusu imar planı değişikliğine karşılık, mülkiyeti yine kendilerine ait bir başka mahallede olan, yaklaşık 3,5 kilometre uzaklıktaki arsanın “sosyal tesis” alanına alınması teklifini sundu. Söz konusu arsanın dere kenarında bulunması sebebiyle, imar açısından bazı kısıtlamalar kapsamında olduğu İSKİ tarafından İBB Meclisi’ne bildirildi.

Ersoy kardeşlerin yaptığı başvuru, 14 Aralık 2020 tarihinde İBB Meclisi tarafından İmar Komisyonu’na devredildi. Komisyonun hazırladığı rapor bu ay İBB Meclis toplantısında ele alındı. İBB Planlama Müdürlüğü, Meclis’e bildirdiği görüş yazısında, söz konusu plan değişikliği teklifi ile parsel bazında 2 bin 540 metrekarelik ilave inşaat artışı sağlanacağı vurgulandı.

Müdürlük ayrıca şu uyarıyı yaptı: 

“Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile ‘Parsel bazında; nüfusu, yapı yoğunluğunu, kat adedini, bina yüksekliğini, arttıran plan değişikliği yapılamaz’ hükmünün getirildiği görülmekte olup konunun bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiği düşünülmektedir.” Sakıncaları ilgili birimlerce Meclis’e bildirilmesine karşın, komisyonlarda da çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu teklifi, şartlı olarak kabul etti. CHP’nin ret oyu verdiği teklif AKP grubu tarafından, oy çokluğuyla kabul edildi.

Oy çokluğuyla kabul edilen kararda, şu ifadelere yer verildi:

“İmar planı değişikliği teklifi incelenmiş olup, ‘157 ada 11 parsel kamu eline geçmeden, 7701 parselde uygulama yapılamaz’ plan notu ilavesiyle tadilen uygun görülmüştür.”

Özgür Karabat'tan Bahçeşehir gölet ruhsatları iptaline ilişkin açıklama!

 


Geri Dön