28 / 03 / 2024

Sulukule projesinde son sözü Danıştay söyleyecek!

 Sulukule projesinde son sözü Danıştay söyleyecek!

Fatih Belediyesi, mahkemenin 'Sulukule Projesi' hakkındaki iptal kararını Danıştay'a götürme kararı aldı. Mustafa Demir, gelecekteki sıkıntıları ortadan kaldırmak için Danıştay'ın vereceği kararın çok önemli olduğunu vurguladı




Mustafa Demir 'Sulukule Projesi' olarak bilinen 'Hatice Sultan ve Neslişah Mahallesi Yenileme ve Uygulama Projesi' bilgilendirme toplantısı düzenledi. Mustafa Demir, mahkemenin projenin iptali yönündeki kararının ardından nasıl tutum sergileyecekleri konusunda basın mensuplarına bilgi verdi. Demir, mahkemenin durdurma kararı ile bu kararda etkili olan bilirkişi raporunun 5366 Sayılı 'Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkındaki Yasa'nın ruhuna ters olduğunu savundu.


Hukuki haklarını kullanacaklarını ifade eden Mustafa Demir, yerel mahkemenin iptal kararını Danıştay'a götüreceklerini söyledi. Demir, kendi hukukları ile mülk sahiplerinin hukuklarını korumak için gerekli adımları atacaklarını belirtti. Hukukun arkasından dolaşarak iş yapmayacaklarını belirten Demir, "Danıştay'dan çıkacak sonucun içtihat olmasını istiyoruz. Yeni çıkan 'Deprem Kanunu'yla ilgili de benzer sıkıntılar karşımıza çıkabilir. Bu, gelecekteki şehrin veya ülkenin karşılaşacağı sıkıntıları bertaraf etmek için bizim için de şehircilik için de önemli bir içtihat, karine olacaktır" şeklinde konuştu.


Mustafa Demir, 11 Temmuz'a kadar sürelerinin bulunduğunu ve inşaatın devam edeceğini bildirdi. Demir, 26 Haziran'da çekilecek kura ile hak sahiplerinin hangi eve sahip olacaklarının belirleneceğini dile getirdi. Mustafa Demir, proje kapsamında yapılan inşaatın yıkılması durumunun söz konusu olmadığını ifade etti.


Projenin Roman vatandaşların kültürlerini yaşamalarını engelleyeceği yönündeki eleştirilere cevap veren Mustafa Demir, proje alanında etrafı binalarla çevrili 22 ada bulunduğunu aktardı. Demir, Roman vatandaşların bu alanlarda kültürlerini yaşatabileceklerini söyledi. Bilgilendirme toplantısının ardından Demir, basın mensuplarına proje alanını gezdirdi. Demir, inşa edilen binaların içerisini de basın mensuplarına dolaştırdı.


Geri Dön