24 / 04 / 2024

Samsun'da durdulan katlı yol projesinde son sözü Danıştay söyleyecek!

Samsun'da durdulan katlı yol projesinde son sözü Danıştay söyleyecek!

Samsun 2. İdare Mahkemesi'ne açılan dava sonuçlandı.Ulaştırma Bakanlığı Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nün Samsun'un Canik ilçesinde inşa ettiği ve mahkeme kararıyla durdurulan katlı yol projesinde son sözü Danıştay söyleyecek.



Ulaştırma Bakanlığı Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nün Samsun'un Canik ilçesinde inşa ettiği ve mahkeme kararıyla durdurulan katlı yolda üzeri acilen örtülmesi gereken işlerin tamamlanacağı, daha sonra da Danıştay kararının bekleneceği belirtiliyor.

Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin Canik ilçesindeki viyadük projesinin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle Samsun 2. İdare Mahkemesi'ne açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme heyeti, katlı yol projesinin İmar Kanunu'na aykırı yapıldığını tespit ederek, yol düzenlemelerine htiyaç olup olmadığının belirlenmesi, ihtiyaç halinde en uygun yer seçiminin yapılması, bu hususların imar planlarında yer almasının ardından karar alınıp çalışmalara başlanılması gerektiğine dikkat çekerek, imar planlarına işlenilmeden uygulamaya geçilen projenin hukuka aykırı olduğu kanaatine vardı. Mahkeme, katlı yol projesinin Danıştay'a temyiz talebi açık olmak üzere iptaline karar verdi.

Samsun-Ordu karayolu transit geçiş kavşağını kapsayan katlı yol projesinin Canik ilçesinin önünü beton kütle ile kaplanmasının doğru olmadığı ifade edilirken, projenin ortağı olan kamu kurum ve kuruluş yöneticileri sessizliğini koruyor. Projenin sahibi Karayolları Genel Müdürlüğü, 7. Bölge Müdürlüğü'ne basma bilgi verme yasağı koyarken, Danıştay'ın projeyle ilgili nasıl bir hukuki karar vereceği merakla bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nün tamamlanma aşamasına gelen projenin üst yapı yatırımlarının zarar görmemesi için acilen üzeri örtülmesi gereken kısımları tamamlayıp Danıştay kararı beklecek.


Yenises

Geri Dön