16 / 04 / 2024

Samsun katlı yol projesinde imar onayı alınıp Danıştaya temyize gidilecek!

Samsun katlı yol projesinde imar onayı alınıp Danıştaya temyize gidilecek!

Karayolları 7. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, imar planı ile ilgili Büyükşehir Meclisi'nde 30 Eylül pazartesi günü toplantı yapacaklarını ve bu toplantıda imar onayı alarak Danıştay'a temyiz talebinde bulunacaklarını belirtti..



CANİK ilçesindeki yükseltilmiş yol projesine Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin başvurusu üzerine Bölge İdare Mahkemesinden çıkan 'iptal' kararını değerlendiren ve konuya açıklık getiren Karayolları 7. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, mahkeme kararına gerekçe olarak gösterilen imar planı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Meclisinde pazartesi günü çalışma yapılacağını ifade etti. 

Çobanoğlu, "Yapılacak toplantı ile imar onayı alınacak. Alınacak imar onayı ile birlikte biz de Danıştay'a temyiz hakkımızı kullanacağız. 

Hukuki bir karardır. Hukuki bir kararı tartışmak, yorum yapmak bizim haddimize değildir. Burada mahkeme projeyi iptal etmiyor. 

Çünkü 2012 yılında Mimarlar Odasının 'projede kamu yararı olmadığı ve projenin bir katkı sağlayamayacağı' amacıyla, Bölge İdare Mahkemesine yürütmeyi dur durma ve projeyi iptaliyle ilgili açtığı dava reddedilmiştir. 

Reddedilen 2 karardan soma devam eden proje iptal olmadı. 

İmar onayında bir eksiklik vardı, bunu da tamamlayıp Danıştay'a temyiz hakkımızı kullanacağız. Biz mevcut imarın içerisinde çalıştık. 

Ama tabi İmar Yasanı'nın ilgili maddesinde altta ve üste yapacağınız herhangi yapıyla imar onayından geçirmemiz lazım. Bu eksiklik yaşanmış. Bunu da kısa zamanda telafi edecek belediye. 

'Devam' derlerse devam, 'durun' derlerse dururuz. Biz bu durmanın ve devam etmenin gerekçelerini de tabi bildireceğiz. Durmanın bize maliyeti, devam etmenin yarar larını kendi açımızdan elbette bir raporla bildireceğiz" dedi. 

Kamuoyunda yanlış bir anlaşılmanın olduğunu ifade eden Çobanoğlu, "İptal edilen proje değil, işlemde bir eksiklik yapılmış, bu tamamlanacak. 

Gerekçe de ortadan kalkacak. İnşallah kısa sürede çalışmalarımıza devam edeceğiz. 

Yapacağımız iş, 30 gün içinde yargı kararma uymaktır. Acil trafik güvenliğini sıkıntıya sokmayacak şekilde 30 gün içerisinde gerekli tedbirlerimizi alacağız. Ondan sonra da Danıştay'dan gelecek kararı bekleyeceğiz" diye konuştu. 

Canik'te inşa edilen ve yüzde 95'i tamamlanan viyadüğün 160 milyon liraya mal olduğunu belirten Çobanoğlu, projenin tamamlan masının ardından peyzaj çalış masının yapılacağını vurgulayarak, "Türkiye'de bir ilk olacak. Baştan sona peyzaj projesi yapıldı. Sözleşme sürecini bekliyoruz. Tüm ayaklar yeşil donatı olacak. 

Viyadükte betonla ilgili hiç bir görüntü kalmayacak. Aslmda bu yol tamamlanıp, peyzajı da bittikten soma bir 'yeşil yol' olacak. Küçük su havuzları, dinlenme yerleri, özel bitki alanları olacak. Beton ayaklar sarmaşıklarla kaplanacak ve görülmeyecek. Önümüzdeki sene tamamlanması planlanıyor" şeklinde konuştu.


Olay


Geri Dön