27 / 04 / 2024

Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camisi açıldı!

Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii’nin restorasyon sonrası gerçekleştirilen açılış törenlerinde konuştu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da restorasyonları tamamlanan Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camii'nin açılışında konuşma yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii’nin restorasyon sonrası gerçekleştirilen açılış törenlerine canlı bağlantıyla katıldı ve şunları kaydetti:

"Tarihi eserleri koruma noktasında Batılı ülkelerin Türkiye'ye söz söyleme hakkı yoktur. Milletimiz de tüm insanlık da kimin nerede durduğunu çok iyi biliyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, artık yolun sonu görünüyor. Kimse hakikatin üzerini kapatamaz. Diğer inançların sembollerini hedef alan bir millet olsaydık, 5 asırdır elimizde olan Sümela Manastırı'nın yerinde şu an yeller eserdi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sümela Manastırı'nın önemine değinerek, "Türkiye'nin toprakları üzerindeki her türlü medeniyet mirasına nasıl sahip çıktığının somut bir örneği olan bu çalışmayı ülkemizi eleştirenlerin dikkatine sunuyoruz. Bu töreni yarım bin yıldır cami olarak hizmet veren bu eserin kılına bile dokunmayan ecdadın hoşgörü ve sevgi ikliminden nasibini alamayanlara ithaf ediyoruz" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Ağustos'ta Ortodoks vatandaşlarımız, Sümela Manastırı'nda restorasyon döneminde ara verilen Meryem Ana ayinini gerçekleştirebilecek" dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da, Sümela Manastırı'nın açılış törenine katıldı. Ersoy, "Sümela Manastırı'nın restorasyonunun yüzde 65'lik bölümünü tamamlamış oluyoruz" dedi.

Trabzon Ayasofya Camisi bugün açılıyor!

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı! Bugün açılıyor!


Geri Dön