19 / 04 / 2024

Sümela Manastırı'nın restorasyonunda sona gelindi!

Sümela Manastırı'nın restorasyonunda sona gelindi!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yazılı açıklamasında, Sümela Manastırı'nın restorasyonunda sona gelindiği bildirildi. Trabzon Valisi Öz: "Sümela, restorasyonun ardından Trabzon turizmine daha nitelikli hizmet verecek" dedi.



Sümela Manastırı'nın restorasyonunda sona gelindiği bildirildi.


Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yazılı açıklamasında, Sümela Manastırı'nın Trabzon için önemli bir turizm destinasyonu olduğunu vurguladı.


Sümela'da hizmet kalitesinin geliştirilmesi için çalışma yürüttüklerini belirten Öz, açıklamasını şöyle sürdürdü:


"Sümela Manastırı'nın restorasyon projesinde son aşamaya gelindi. Kuruldan geçtikten sonra restorasyon ihalesine çıkılacak. Sümela Manastırı'nın bir başka önemli boyutu da Milli Parklar boyutudur. Burada var olan günübirlik tesislerin ve hizmet alanlarının yeniden düzenlenmesi için valiliğimiz, Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz, büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyemizle ortak bir çalışma kapsamında oradaki alanın komple yeniden inşa edilmesi konusunda bir proje ihalesi yapıldı."


Öz, Sümela Manastırı'nın yapısına uygun olarak girişten itibaren seyir terasına kadar yeniden projelendirileceğini, Sümela'nın, restorasyonun ardından Trabzon turizmine daha nitelikli hizmet vereceğini kaydetti.


Sümela Manastırı'nda teleferikle ilgili de bir çalışma olduğunu anımsatan Öz, "Teleferik yapımı proje aşamasında. Proje tamamlandığında yine büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyemizle ortak bir çalışma yürüterek yap-işlet modeliyle ihaleye çıkacağız. Sümela farklı boyutlarıyla Trabzon turizmine hizmet eden bir mekan haline gelecek" ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön