23 / 04 / 2024

Sümer Mahallesi 2.etapta 1.250 birim yerinde dönüştürülecek!

Sümer Mahallesi 2.etapta 1.250 birim yerinde dönüştürülecek!

Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nin ilk etabında çalışmalar tamamlanmış durumda. Sümer Mahallesi 2. etap çalışmaları kapsamında 1.038'i konut ve 212 adedi iş yerinden oluşan toplam bin 250 birim, yakın zamanda yerinde dönüştürülecek...




Kentsel dönüşümün pilot ilçelerden biri olan Zeytinburnu'nda dönüşüm aralıksız olarak devam ediyor. 15 bin 885 binanın bulunduğu bir sahil ilçesi olan Zeytinburnu'nda, kentsel dönüşüm kapsamına alınan ilk bölge Sümer Mahallesi olmuştu. Sümer Mahallesi'ni 2 ayrı etapta dönüştüren Zeytinburnu Belediyesi, 1 'inci etabı tamamlamış durumda. 2'inci etap çalışmaları ise devam ediyor. 


2'nci etap çalışmaları kapsamında 1.038'i konut ve 212 adedi iş yerinden oluşan toplam bin 250 birim, yakın zamanda yerinde dönüştürülecek. Kentsel dönüşüm tamamlandığında Zeytinburnu Sümer Mahallesindeki vatandaşlar yeni dairelere sahip olacak. 


"KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ÖNCE ZİHİNSEL DÖNÜŞÜMÜ SAĞLADIK" 


İlçede devam eden kentsel dönüşümle ilgili açıklamada bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Depremden sonra Zeytinburnu'nda yapılan binaların tamamı depreme dayanıldı binalardır. Mühendisleıimiz ve müteahhitlerimiz binalan yapa iten gereken yasal ve teknik koşullara uyarak hareket ediyorlar. 10 yıl öncesine göre bugün geldiğimiz noktada biz 'hadi depreme dayanıksız binalar yapılsın' desek bile artık mühendislerimiz ve müteahhitlerimiz yine de deprem koşullanna uygun bina yapmayı tercih eder. Çünkü kentsel dönüşümden önce asıl istenilen "zihinsel dönüşümü" sağladık."dedi. 


Aydın konuşmasında, "Kentsel dönüşümü, yani yıkıp yeniden inşa etmeyi de cazip hale getirmek lazımdı. Bu konuyla ilgili kentsel dönüşümün başlatıldığı yıllarda ilgili komisyonlara birtakım sunumlar yaptım. Bunlardan biri harç muafiyetiydi. Bugün yasalaşmış bir halde bulunuyor. 

Bizler belediyeler olarak artık inşaatlardan ruhsat harcı almıyoruz. Böylece 500 bin liraya mal olacak bir bina 400 bin liraya mal edilebiliyor. Bu da vatandaşların yerinde dönüşüm yapması için teşvik edici bir unsur oluyor" dedi. 


TÜRKİYE'DE DÜZENSİZ GÖÇMENLERİN ENTEGRASYONU İÇİN DÜĞMEYE BASILDI 


İÇİŞLERİ Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı Göç Araştırmaları Mertszi'nin düzenlediği "Türkiye'de Düzensiz Göç Marmara Bölge Çalıştayı", İstanbul Üniversitesi Kongre Ktütûr Meıfcezi'nde gerçekleştirildi. Çabştay'n proje ortaklarından Zeytinburnu Belediyesi Yerel Kalkınma ve AB İlişkileri Koordinasyonu Merkezi (ZEYKOM), "Göçmenlerin Entegrasyonu İçin Yerel Kurumlann Eğitilmesi" projesini Çalıştay'a sundu. 



Mercek Haber


Geri Dön