29 / 03 / 2024

Sur Yapı 2017'de 2,7 milyarlık yatırım yapacak!

Sur Yapı 2017'de 2,7 milyarlık yatırım yapacak!

2016'yı yatırım ve lansman yılı ilan eden Sur Yapı, karşılaşılan sosyal ve ekonomik zorluklara rağmen 'durmak yok daha çok çalışarak yola devam' diyerek yıl sonu hedeflerine ulaştı.



360 günde Sultanbeyli'de Gölbahçe, Sancaktepe'deLavender, Ispartakule'deBahçeyaka ve Ümraniye'de Şehir Konaklan projelerinin satış ve inşasına başlayan şirket, yılın finalini Koşuyolu projesiyle yapıyor. 'Bu yıl çok çalıştık ve hedeflerimize ulaştık' diyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, ekibini de gururlandıran girişimlerini ve yeni yıl ajandasındaki notlannı bizlerle paylaştı; 


Son bir yılda 1800 konutu sahiplerine teslim ettik. 2016 yılında Güneşli 'de bulunan Corridor, Çekmekö/de yer alan Tilia ve Sultanbeyli'de bulunan İdilia, Bayrampaşa'da yer alan Axis İstanbul'un A plus ofisleri ve Sultangazi'de bulunan Vitrin projemizin teslimlerini gerçekleştirdik ¦ AxisKağıthane ve Metrogarden AVM sonrasında üçüncü alışveriş merkezimiz Axis İstanbul'u Mayıs ayında ziyaretçilerimizin hizmetine sunduk. Bursa Nilüfer'de yer alan Marka AVM'nin açılış tarihini 13 Nisan 2017 olarak belirledik. Temmuz ayında yaşanan hain darbe girişimi sonrasında Sur Yapı olarak işlerimizi yavaşlatmadık Günlerce sokaklarda demokrasi nöbeti tutan milletimize karşı sorumluluğumuz daha da arttı. İşlerimize daha sıkı sarıldık, daha fazla yatinm yapmak ve ekonomi çarklarının hızla dönmesini sağlamak için yeni anlaşmalar imzaladık Metrogarden Alışveriş Merkezi'miz ile Marka Rezidans ve AVM projemizi büyütme karan aldık Daha fazla çalışarak ülkemize katkı sağlamaya devam edeceğiz. 2016 yılı ilk 11 ayında 600 milyon TL'den fazla ciro elde ettik 2016 yılını 650 milyon TL ciro ile tamamlayacağımız kanaatindeyiz. 


VERİMLİLİK YILINA GİRİYOR 

Sur Yapı olarak 2017 yılında yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bu yılın "verimlilik yılı" olacağına inanıyoruz. Yapımına başladığımız ve 2017 yılında şuana kadar planladığımız projelerle toplam 2706 konut ve ticari alan üreteceğiz. Böylece 2.7 milyar liralık yatırımı ekonomimize kazandırmış olacağız. 


2017 yılı boyunca İstanbul'un 6 farklı ilçesinde 8 projeye başlama hedefimiz bulunuyor. 2.7 milyar TL yatırım değeri bulunan 8 projede 2558 konut ve 148 ticari alan olmak üzere toplam 2706 bağımsız bölüm satışa çıkmayı planlıyoruz. 


2016 yılından satışı devam eden projelerimiz ve yeni projelerimizle birlikte portföyümüzde 3531 adet bağımsız bölüm yer alacak 3.6 milyar TL'lik portföy yürüteceğiz. 2017 yılında ise 1700 adet konut ve ticari alanın satışını hedefliyoruz. Yıl içerisinde ses getirecek bir projeyle sürpriz yapmayı da hedefliyoruz. 2017 yılında 1 milyar 360 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. 


2017 yılında da teslimlerimize devam edeceğiz. Bursa Nilüfer'de yer alan Marka projemizde rezidanslan Ağustos ayında teslim edeceğiz. Sultanbeyli'de bulunan İlkbahar projesini ve Güneşli 'de yer alan Mirage Rezidans projesinin de teslimlerini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. 3 projeyle toplam 860 milyon dolarlık yatinm daha teslim etmiş olacağız. 

Gelecek yıl perakende sektöründeki çalışmalanmız devam edecek 13 Nisan 2017 tarihinde Marka Alışveriş Merkezimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Bursa'nın en fazla mağazaya sahip alışveriş merkezi olan Marka AVM'de dünyaca ünlü markalan Bursalılann hizmetine sunacağız. 


2017 yılında yatırımlarının önündeki bürokratik engellerin kalkmasını ve yeni yılda daha dinamik bir yapılanma bekliyoruz. 

Sur Enerji olarak da Mersin Silifke'de bulunan Elmalı RES santralimizi 2017 yılının ilk aylarında devreye almayı planlıyoruz. Mersin Gülnar ilçesinde yer alan Kurtini RES santralimizi de Eylül 2017 yılında devreye almayı planlıyoruz. İnşası devam eden HES projelerimizi de 2018 yılında faaliyete almayı hedefliyoruz.


Güneş


Geri Dön