26 / 04 / 2024

Demir İnşaat 2 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Demir İnşaat 2 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Suudi Arabistan, Katar ve Yemen'li yatırımcıların kurduğu SQY Investment Grup ile Demir İnşaat, bu yıl 2 milyar dolarlık yatırım yapacak.



Referandum öncesi yabancının Türkiye iştahı arttı. Suudi, Katar ve Yemenli bir fonla ortaklık kuran Demir İnşaat, 2 milyar dolarlık yatırım için kolları sıvadı. 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi yabancılar Türkiye'ye güven mesajı vermek için yatırımlarını artırdı. Bu duruma en son örnek de gayrimenkul sektöründe 32 yılı geride bırakan Demir İnşaat'ın yabancı bir fonla ortaklık kurması oldu. Suudi Arabistan, Katar ve Yemen'li yatırımcıların kurduğu SQY Investment Grup ile Demir İnşaat birlikte proje geliştirmek için kolları sıvadı. Edinilen bilgilere göre, bu yıl içinde 2 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlayan ortaklık, İstanbul'un belirli bölgelerinde alışveriş merkezi, otel ve konut inşa edecek.


Mayısta gelsek geç olurdu

Ortaklığın 1 ay önce kurulduğunu anlatan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanın Hamit Demir, "Yabancı ortaklarımız Türkiye sevdalısı. Uzun vadeli yatırım planlıyorlar. 16 Nisan'da yapılacak referandumdan önce bu yatırımın temellerini attık. Çünkü onlar referandumdan sonra Türkiye'nin uçacağına o kadar eminler ki, yatırım yapmak için geç kalmak istemediler. 'Mayısta gelseydik, geç kalırdık' diyorlar" şeklinde konuştu. 2017'nin ilk çeyreğinde başlattıkları tarihi kampanyayla beraber 70-80 milyon liralık satış yaptıklarını belirten Hamit Demir, "16 Nisan milat olacak. Türkiye'nin önü açılacak. Referandum sonuçlarına göre hareket etmiyoruz" dedi. Bu yıl içinde 5 şantiyede birden çalışmalara başlayacaklarını anlatan Demir, "İstanbul Yakuplu'daki Demir Country projemizde bu ay inşaat başlıyor. Proje, 60 dönüm arazide 1.100 konuttan oluşacak. Göktürk ve Seyrantepe'deki projelerimizi kentsel dönüşüm kapsamında inşa edeceğiz. Bir de Çekmeköy'de hayata geçireceğimiz 420 dairelik bir yatırım var. Mayıs sonunda hafriyat çalışmalarımız başlayacak" diye konuştu. İzmir'de imar durumu nedeniyle bir süredir bekleyen projelerine başlayacaklarını anlatan Demir, 60 dönümlük arazi üzerinde yükselecek projede son noktada olduklarını anlattı.


Ukrayna'da Erdoğan aşkı

Ukrayna'daki projelerini artırmak niyetinde olduklarını belirten Demir, hükümetin Ukrayna ile kurduğu dostluk ilişkisinin Türkler'e dünyada itibar kazandırdığını belirtti. "Ukrayna'da Recep Tayyip Erdoğan aşkı had safhada" diyen Hamit Demir, Almanya'da da 2 yeni projelerine bu ay içinde başlayacakları bilgisini verdi.


Enerji sektöründe büyüyeceğiz

Enerjiyi 'geleceğin sektörü' olarak değerlendiren Hamit Demir, bu sektöre yatırıma başlayacakları bilgisini verdi. Demir, "Konya'da yerel bir şirketle, 85 dönüm arazi üzerinde panel üretimine başlayacağız. Çin'den hatları aldık 2 ay içinde çalışmalara başlayacağız" diye konuştu. "Türkiye'nin en büyük panel üreticisi olacağız" diyen Demir, şöyle devam etti: "Enerji sektöründe büyümek istiyoruz. 22 milyon dolarlık bir yatırım olacak. İlerleyen dönemde inşaatlarımızda elektriği biz üreteceğiz. Bu da tüketiciye aidat avantajı sağlayacak."


Sabah / Seda Tabak 


Geri Dön