24 / 04 / 2024

Sur Yapı İnşaat Metro Grossmarket'in arazisine proje yapacak!

Sur Yapı İnşaat Metro Grossmarket'in arazisine proje yapacak!

Gayrimenkul geliştirme alanının etkin kuruluşlarından Sur Yapı,İstanbul Güneşli'de bin konut ve 30 cadde mağazasından oluşan büyük bir proje daha eklemeye hazırlanıyor.



Sur Yapı, İstanbul Güneşli'deki Metro Grossmarket'in yerine hasılat paylaşımlı konut projesi yapmak üzere ön anlaşma imzaladı. Metro'nun hemen yanındaki Nuryıldız fabrikasının 16 dönümlük arazisi için hasılat paylaşımlı proje geliştiren Sur Yapı, Alman Metro'nun arazisini de bu arazi ile birleştirip toplam bin konut ve 30 cadde mağazasından oluşan bir proje planlıyor. 


Gayrimenkul geliştirme alanının etkin kuruluşlarından Sur Yapı, şu anda devam eden Vitrin, İdilia, Corridor ve Axis AVM projelerine İstanbul Güneşli'de bin konut ve 30 cadde mağazasından oluşan büyük bir proje daha eklemeye hazırlanıyor. 


Uzun yıllardan bu yana markalı konut üreticilerinin iştahını kabartan Giineşli'deki Metro Grossmarket arazisi için Alman Metro AG ile ön anlaşma imzalayan Sur Yapı, burada hasılat paylaşımlı bir proje geliştirmeyi planlıyor. Projenin geliştirilme öyküsünü araştırdı. Edindiğimiz bilgilere göre, Sur Yapı, Metro Market'in yanında yer alan Nuryıldız fabrikasının 16 dönümlük arazisinde 320 konut ve 30 cadde mağazasından oluşan hasılat paylaşımlı bir proje geliştirmek üzere mal sahibi Şahin Nalbant ile anlaştı.  Daha sonra daha büyük bir proje geliştirmek için Metro'nun yaklaşık 40 dönüme ulaşan arazisi için de görüşmelere başlayan Sur Yapı, projeyi bin konut ve 30 cadde mağazası şeklinde revize etti.  Söz konusu proje için yaklaşık 800 milyon TL yatırım yapılması, konutların m2 satış fiyatlarının da 5 bin 500 TL'den başlaması bekleniyor. 


METRO'NUN FAALİYETİ SÜRECEK 

Sur Yapı'nın Alman Metro'ya götürdüğü hasılat paylaşımlı proje teklifine göre, Metro Grossmarket'in ön tarafında yer alan otopark bölümüne market için yeni bina yapılacak. Böylece Metro'nun faaliyetlerini bir gün bile aksatmadan bu yeni binaya taşınması planlanıyor.  Alman Metro AG'nin de Metro marketi koruyan ancak boş kalan arazisini değerlendiren hasılat paylaşımlı bu projeye sıcak baktığı ve şimdilik ön anlaşma imzalandığı belirtiliyor. Nihai kararın ise 1-2 ay içinde açıklanması bekleniyor.  Konu ile ilgili görüşüne başvurduğumuz Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas sessiz kalmayı tercih etti. 


3 MİLYON M2'LİK İNŞAAT YAPTI 

İnşaat sektöründe 1992 yılından beri faaliyet gösteren Sur Yapı, bugüne kadar 3 milyon m2'yi aşan yaşam alanı üretti. Şirket, Greenium villaları, Villa Sera, Selvice Evler, Dora Park, Mahalle İstanbul, Adapark, Metrogarden, Exen İstanbul, Corridor, Tilia, İdilia, Vitrin gibi konut projelerini geliştirdi. Novartis, Total, Opet, Sony, Bosch, Siemens, Nobel İlaç, Casper, Aviva, İsviçre Hayat Sigorta gibi uluslararası büyük şirketlerin de yönetim merkezlerinin proje ve inşaatlarını yaptı. Şirket, ofis ve AVM yatırımları da yaptı. Axis Kağıthane AVM ve Metrogarden AVM'yi hayata geçiren Sur Yapı, Axis İstanbul, Exen AVM, Bursa Rezidans & AVM ve  İzmir  Kompleksi'nin inşaatına devam ediyor. 2007de enerji yatırımlarına da başlayan şirket, halen dört adet hidroelektrik santrali ve iki adet rüzgâr enerjisi santrali ile ağırlıklı olarak yenilebilir enerji yatırımları yapıyor. 



Ekonomist 


Geri Dön