20 / 04 / 2024

Sur Yapı Lavender 5 duyuya hitap ediyor!

Sur Yapı Lavender 5 duyuya hitap ediyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü yazısında Sur Yapı'nın Lavender projesini değerlendirdi. İşte o haber...



Lavender, Sur Yapı'nın Anadolu yakasında özel ilgi alanına giren Sancaktepe bölgesinde hayata geçirdiği son projesi. Projenin ana fikri lavanta bahçeleri üzerine kurulu. Lavender, beş duyuya hitap ederken, kokusu ile farklılaşma iddiasında.


Anadolu yakasının metro, hızlı tren gibi yakın gelecekteki yatırımları, otobana yakın trafik akışı, Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi, geniş yolları, net hukuksal sorunu olmayan imar planları, düşük emsalli yapılaşması ile mahalle dokusunu koruyan Sancaktepe son dönem birbirine komşu markalı projeler ile kendine özel bir semt havasına bürünmüş durumda. Günlük hareketi 100 bin kişi civarında tahmin edilen 4100 yatak kapasiteye sahip şehir hastanesi ile dinamiklerin daha da değişeceği Sancaktepe özellikle az katlı yapılaşmanın getirdiği avantaj ile sürdürülebilir yaşam alanları sunuyor. Üç yol cephesinin avantajını kullanan Lavender, konut bloklarının bir yay üzerinde çevrelediği dairesel yerleşimi, ticari birimlerin konut dokusu ve yakın ama bağımsız sırtını dönmüş ilişkisi ile tüm servisleri içinde barından bir yerleşim alanı olarak tasarlanmış.

 

TOPLAM 595 BİRİM 


Proje 43 bin metrekare üzerinde 105 bin metrekare inşaat alanı ile zemin üstü 4-5, 6-8, 10-2 katlı 17 bloktan oluşuyor. Dokuz konut bloku salon ve mutfakları, suni göl, yarı olimpik yüzme havuzuna sahip sosyal tesis ve lavanta bahçelerine cepheli dairesel formda orta avluyu çevrelemiş. Proje, 57 ile 53 metrekare arasında değişen 1 +1, 72 ile 116 metrekare arasında değişen 2+1,140 ile 174 metrekare arasında değişen 3+1, 204 ile 226 metrekare arasında değişen 4+1 daireler ve ticari alanlar ile birlikte toplam 595 birimden oluşuyor. Dış çevreyi dolaşan trafik yolu, blokları proje içinde birbirine bağlarken, ticari birimlerin kapalı arka cephelerinde korunaklı açık otoparklar, acil durum araçları ve okul servisleri için cepler sunuyor. Orta avlu su, lavanta bahçeleri ve peyzaj unsurları ile zenginleştirilmiş, az katlı blokların balkonlarından seyirlik bir doğa parçası olarak bırakılmış. 


Her katta iki daire 


Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas Anadolu yakasının en çok prim yapan bölgesinde, göletler etrafında konumlanmış 3+1 ve 4+1 dairelerin az katlı göl bloklarının etrafında her katta sadece iki daire ile adeta müstakil bir konut gibi hazırlandığına, lansmana özel kampanya kapsamında yüzde 10 + 10 peşin ve peşin + banka kredili indirimi ile 295 bin Türk Lirası'ndan başlayan fiyatlarla satışa çıktıklarına, ayrıca projede ilk 100 ev için 60 ay vade farksız ödeme imkânı da bulunduğuna dikkat çekiyor. 

 

Ticari birimlere çözüm 


Ticari birimler konut projelerinin sürdürülebilirliği açısından tercih ediliyor. Şehir temposu içinde markete, bakkala, eczaneye, kuru temizlemeye hızlı ve kolay ulaşım istenen özellikler. Ticari birimlerin oluşturacağı araç trafiği konutların mahrem alanlarını etkilemediği sürece projeyi yaşatan unsurlar olarak değerlendirilebilir. 


TATİL ATMOSFERİNDE ŞEHİR EVLERİ 


Lavanta bahçelerinden esinlenerek oluşturulan büyük bahçe ve gölet içerisinde erguvan çiçekleri, morlu pembeli çiçek bahçeleri, süs kirazları, gül ibrişim, sonbahara geçişi simgeleyen oya ağaçları, her mevsim yeşil manolya ağaçları, salkım söğütler, zeytin ağaçları, yaz aylarında gölgesinde serinleten ıhlamur ağaçları, gürgenler, heybetli gövdeleriyle akçaağaçlar ile 550 milyon Türk Lirası yatırımla geliştirilen projenin en önemli bütçe unsurlarından biri peyzaj. Kentsel alanda tatil köyü atmosferi ile evi dinlenme, eğlenme mekânına dönüştüren peyzaj tasarımı, Sur Yapı'nın bölgedeki diğer referans projelerinde olduğu gibi sürdürülebilir yaşam alanlarının temel unsuru. 



İÇ MEKANDA FONKSİYONEL ÇÖZÜM 


Mimari tasarımda en dikkat çeken özellik, mekânların ilişkisi ve büyüklükleri. Giriş kapısından itibaren ferah açılım sağlayan iç mekân çözümleri, mutfak salon balkon bağlantısı, antrede kalan hacim gibi bir evi kullanışlı kılan unsurlara dikkat edilmiş. 




Web: http://suryapilavender.com.tr/



Esin TÜMER/Habertürk


Geri Dön